Meditația zilei

Publicatla 5 January 2021

Marți, 5 ianuarie 2020

„În aceasta am cunoscut iubirea: el şi-a dat viaţa pentru noi. La fel, şi noi suntem datori să ne dăm vieţile pentru fraţi. Dacă cineva are bogăţiile lumii şi-l vede pe fratele său, care este în nevoie, şi îşi închide inima faţă de el, cum poate să rămână în acela iubirea lui Dumnezeu?” (I Ioan 3,16-17)

Întâlnirea în mod autentic cu Isus, întrupat, răstignit și înviat, atinge în profunzime inima omului, cauzând o transformare care îl orientează dinspre sine înspre ceilalți. Datoria aceasta de „a ne da viețile pentru frați”, semn al iubirii, devine o bucurie, căci „este mai mare fericire în a da decât în a primi” (Fapte 20,35), iar asemănarea tot mai mare cu Isus umple și eliberează, în același timp, inimile noastre.

Astfel transformate și deschise, ele se apropie tot mai mult de sfințenie, urmându-l pe Domnul lor. Dăruirea noastră se poate concretiza în lucrurile cele mai mici, în acțiunile zilnice: a munci cu conștiinciozitate, a oferi din bunurile proprii, a răspunde la o chemare, a sări în ajutor, a sacrifica timp pentru ceilalți.

Trăiesc autentic, în inima mea, această bucurie a dăruirii?

Rugăciune

Cuvinte veșnic, Fiule Unul născut al Tatălui,învață-mă să fiu generos.Învață-mă să-ți slujesc așa cum ți se cuvine.Să dăruiesc fără să mă gîndesc la preț,să lupt fără să iau seama la răni,să trudesc fără să caut odihna,să muncesc fără să caut altă răsplatădecât aceea de a ști că împlinesc voia Ta.

Exprimaţi-vă opinia