Meditația zilei

Publicatla 4 January 2021

Luni, 4 Ianuarie 2021

In 1,35-42: „ Învăţătorule, unde locuieşti? – Veniţi şi vedeţi!”

Când eram mic, încercam să imit persoanele pe care le iubeam și îmi doream mult să știu cum trăiesc ele, unde locuiesc, cum au programul și ce anume le face într-adevăr fericite. Discipolii lui Ioan îl descoperă pe Isus ca pe Mesia și devin siguri de ceea ce El este și reprezintă pentru ei.

Pentru a intra într-un drum de profunzime este nevoie să ne familiarizăm cu locurile care ne fac bine, să ne hrănim cu persoanele care ne alimentează inima și astfel în fiecare loc în care suntem să-L purtăm cu noi pe Dumnezeu și ne vom simți acasă.

Unde este inima ta?

Rugăciune

Doamne Isuse, fă-ne o comunitate deschisă, încrezătoare şi pacifistă, invadată de bucuria Spiritului Tău Sfânt. O comunitate entuziasmată, care ştie să cânte vieţii, care să vibreze înaintea frumuseţii, să se înfioare înaintea misteruluişi să anunţe împărăţia dragostei. Care să aducă sărbătoare în inima ei, chiar dacă simte prezenţa durerii pe drumul vieții, pentru că ştie, Cristoase (cel) înviat că Tu ai învins durerea şi moartea.

O comunitate care să nu fie copleșită în faţa încercărilor,Care să nu se înece în conflictele care se pot naște între noi/membrii ei. În slăbiciunea noastră, sperăm să reverși peste noiforţa creatoare şi renăscătoare a Spiritului Tău Sfânt. Dăruieşte Doamne acestei familii o doză mare de umor, ca să poată dezarma dramele și situaţiile dificile şi să zâmbească deschis înaintea vieţii. Fă-ne înţelepţi, Ca să desfacem noduri şi să rupem lanţuri, să deschidem canale şi să plantăm seminţe care să vindece răni şi să menţină vie speranţa.

Te rugăm, dăruieşte-ne harul de a fi umili, de a fi martori şi profeţi ai adevăratei bucurii, într-o lume abătută de tristeţe. Fă-ne să simţim mereu prezenţa desăvârșită, reconfortantă şi vie a mamei noastre şi a Ta, Maria.

Pedro Arrupe SJ

Exprimaţi-vă opinia