Meditația zilei

Publicatla 17 December 2020

Joi, 17 decembrie 2020

Mt 1: Genealogia lui Isus Cristos, fiul lui David.

Această lungă genealogie ne arată cine este Isus, cel care se integrează în istoria lumii și în istoria noastră personală pentru a ne restabili prietenia cu El. Tatăl privește cu iubire asupra lumii suferinde și ni-L oferă pe Fiul pentru ca El să devină „una cu noi”. Prin întruparea Sa, Isus însuși devine parte din familia noastră și, prin Euharistie, parte din fiecare dintre noi.

Genealogia din evanghelia de astăzi ne amintește că am devenit „rude” cu Dumnezeu și suntem parte a divinității Sale. Acum, în apropierea Crăciunului, să-L primim pe Isus, asemenea lui Iosif, în familia noastră, în comunitatea noastră, în inima noastră.

Să privim astăzi profund în inimă pentru a redescoperi divinul, acel Bine și acea Frumusețe interioară pe care Dumnezeu le-a pus în noi.

Rugăciune

Tu ai făcut o minune, Doamne Isuse Cristoase,și m-ai surprins. Spiritul meu strălucește odată cu învierea Ta. Zâmbesc și zâmbesc cu Tine,Sunt atras de hohotul de râs al prietenilor Tăi. Tu ai câștigat Doamne, noi știm că Tu ai câștigat. Tu ai învins tot rău pe care noi l-am putea face, fiecare dintre noi, în parte, și toți împreună. Ai distrus puterea întunericului și a morții, Ca să umbli, în pace, din nou, în trup ca al nostru, acum și pentru totdeauna. Vino la mine, mărite Domn al Vieții așa cum vii la toți prietenii Tăi. Trimite-mă ca să aduc mângâiere tuturor celor de lângă mine care suferă.Vino și trimite-i pe prietenii Tăi în această lume de zi cu zi Ca să lucreze plini de speranță pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Exprimaţi-vă opinia