În perioada 28 noiembrie – 2 decembrie un grup de 8 tineri cu care mergem, de obicei, la Spiritualitatea Muntilor cu părinții iezuiți am pornit din localitatea Praid până la Odorheiu Secuiesc pe traseul Via Transilvanica. Un drum de ascensiune pe munte, așa cum Moise, Abraham și discipolii lui Isus l-au întâlnit pe Dumnezeu.

Tânăra Adriana Ciobanu ne împărtășește câteva gânduri din experiența ei

„Universul se deschide în Dumnezeu, care-l umple complet. De aceea este o înțelegere mistică aceea de a-L găsi pe Dumnezeu într-o frunză, într-o cărare pe munte, într-o picătură de apă, pe chipul unui sărac.” Timp de patru zile am avut ocazia de a face mai bine simțită prezența lui Dumnezeu în viața mea, de a-L simți prezent în creația Sa. „Cărarea” pe care am parcurs- o în aceste zile, pe via Transilvanica, mi-a oferit ocazia de a mă deconecta de la rutina zilnică și de a mă conecta direct cu Dumnezeu și creația Sa. La fiecare pas, Dumnezeu își face simțită prezența, chiar dacă pasul uneori este mai greu de făcut din pricina greutăților pe care le purtăm zilnic în spate. „Dumnezeu este aici și eu știu asta”. Prin „Ghere”, un cățel care ne-a fost alături în aceste zile și care, mai vioi fiind, era primul în fruntea grupului, dar când realiza că este prea în față, se întorcea alături de grup și continua drumul împreună cu noi. Prin el, Dumnezeu mi-a transmis un mesaj: chiar dacă poți să fii în frunte, nu uita de cel de lângă tine, nu uita de cel alături de care trebuie să fii și pe care trebuie să îl ajuți. Ei bine… cred că la fiecare pas pe care îl facem Dumnezeu își face simțită prezența, chiar și prin simplul fapt că putem să mai facem un pas și încă un pas. Dumnezeu ne arată că este cu noi. „Capul sus că pierzi tot”. Cum poți vedea lucrurile mici, dar cu o valoare mare, dacă nu privești la ele? Creația lui Dumnezeu este la orice pas. Noi avem capul ridicat pentru a o putea vedea?

Această experiență ne-a dat gust de a continua acești pași spre și cu Dumnezeu, la fel ca și discipolii spre Emaus sau a magilor spre Betlehem.

Exprimaţi-vă opinia