Meditația zilei

Publicatla 10 December 2020

Joi, 10 decembrie 2020

Ioan 15,19:

„Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ceea ce îi este propriu, dar pentru că nu sunteţi din lume, ci eu v-am ales din lume, pentru aceasta vă urăşte lumea.”

Cu toții ne putem simți parte din „lumea” la care Isus face astăzi referire, dar, prin botezul nostru, primim o vocație specială, aceea de Fii ai lui Dumnezeu. Să nu ne mulțumim cu puțin în viața noastră; suntem chemați în fiecare zi spre mai mult, spre a-L avea pe Isus în centrul ei, astfel încât, cu El împreună, să iubim și să ne dăruim.

Și dacă întâlnim refuz ori rezistență, ne putem aduce mereu aminte de vocația noastră, aceea de a iubi și de a ierta! Doar astfel inimile reci se încălzesc, iar cele lipsite de pace se liniștesc

.În tăcerea adventului, să-mi ascult adesea inima și să-L invit pe Isus în ea. Și, de asemenea, m-aș putea întreba: ce sau cine ocupă cel mai mult spațiu în viața mea?

Rugăciune

Doamne Isuse, Tu te-ai smerit împărtășind cu prietenii Tăi gândurile tale, simțirile Tale, dorințele Tale. Doamne, așa cum lor le-ai dat harul de a Te cunoaște și de a simți marea Ta iubire pentru ei, îngăduie-mi să vin și eu să Te cunosc, până și acolo, departe, în altă țară și-n alte timpuri. De-aș putea să simt iubirea Ta pentru mine, ca să Te iubesc și eu! Atunci, în toată inima mea ar răsuna ceea ce Tu gândești, simți și dorești. Asta mi-aș dori, dacă vrei și Tu, Doamne!

(Joseph Tetlow SJ)

Exprimaţi-vă opinia