Meditația zilei

Publicatla 30 November 2020

Luni, 30 noiembrie 2020
Sf. ANDREI, apostol
Mt 4,19-20: „Și le-a spus: «Veniţi după mine şi vă voi face pescari de oameni!» Iar ei, părăsind îndată năvoadele, l-au urmat.”

Isus îi întâlnește pe Simon și pe Andrei pe malul mării, exact acolo unde ei își desfășurau activitatea de zi cu zi. Privirea și cuvintele lui Isus ating în profunzime, iar cei doi se simt interpelați într-un mod personal și răspund cu multă generozitate. O privire blândă și un cuvânt cald îi fac capabili să lase îndată năvoadele și să-L urmeze.
O întâlnire personală cu Isus poate schima în mod radical viața noastră. Adventul este un timp: de așteptare, de tăcere interioară, de întâlnire personală, de privire și de ascultare mai profundă a lui Isus.
În acest timp de har, aș putea începe să fac ordine în interiorul meu; poate că există în viața mea „năvoade” care mă țin pe loc, care mă împiedică să aud vocea Lui, „năvoade” care refuză sau blochează relația cu cei de lângă mine.

Cui aș putea să-i ofer astăzi o privire blândă și un cuvânt cald?

Rugăciune

Doamne, învaţă-mă să fiu generos. Învaţă-mă să te slujesc aşa cum ţi se cuvine; să dăruiesc şi să nu socotesc cât dau, să lupt şi să nu bag în seamă rănile, să trudesc şi să nu caut odihna, să muncesc şi să nu aştept răsplată, în afara aceleia de a şti că fac voia ta.

Exprimaţi-vă opinia