26.11.2020, Oradea (Catholica) – Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea și prin grija părintelui Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preoții, a avut loc marți, 4 noiembrie, o întâlnire online a preoților din cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea. În deschiderea întâlnirii, pr. Antoniu Chifor i-a condus pe cei prezenți în rugăciune. A urmat salutul Preasfinției Sale Virgil, care a transmis preoților câteva îndemnuri și încurajări, adresându-le printre care și îndemnul de a fi „aproape de credincioșii noștri, de voi înșivă și de familiile voastre”.

Invitatul acestei întâlniri, pr. Iulian Budău SJ, preot la biserica „Calvaria” din Satu Mare, a ținut o relatare în care au fost subliniate mai multe aspecte ale timpurilor dificile prin care trece astăzi întreaga omenire, timpuri datorate acestei pandemii de coronavirus. Bunele practici în timp de pandemie a constituit tema principală a întâlnirii, părintele Iulian amintind faptul că această perioadă trebuie să fie un moment de oportunitate de a crește în creativitate și în modalitățile de transmitere a Cuvântului lui Dumnezeu. De asemenea pandemia a fost pentru oamenii generoși și o oportunitate de a-și manifesta omenia și generozitatea prin gesturile de a ajuta pe cei aflați în nevoie.

Unul dintre îndemnurile pr. Budău a fost de a-i ajuta pe credincioșii să înțeleagă faptul că crucea face parte din viața omului, iar când acceptăm crucea, găsim soluții pentru a o putea duce mai ușor. La final, preoții au avut un moment de discuții, de împărtășire a propriilor experiențe, totul încheindu-se cu rugăciunea „Îngerul Domnului” și binecuvântarea ierarhului. (Eugen Ivuț pentru EGCO.ro)

Sursa: EGCO.ro

Exprimaţi-vă opinia