Cartea apare în format 14×20 cm, are 240 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria “Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau online www.serafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 20 lei.

În această toamnă, la Editura “Serafica” a văzut lumina tiparului un nou volum în Colecţia de Psihologie: A fi şi a rămâne “doar” OM: reconcilierea cu propria umanitate, autor pr. Bogdan-Emilian Balaşcă.

După volumele “Dezvoltare personală integrală. 7 paşi psiho-spirituali” şi “Împlinirea eului. (Doar) 3 atitudini”, părintele Bogdan-Emilian Balaşcă continuă, chiar dacă într-o altă formulă, drumul spiritual pe care omul poate să-l parcurgă pentru a se redescoperi pe sine însuşi şi pe Dumnezeu. Fără a pierde din vedere originea divină a creaţiei umane, volumul de faţă pune accent mai mult pe acele caracteristici care ne fac oameni, trasând şi un drum spiritual prin care le putem valorifica. Capitolele cărţii, ca şi omul, evoluează firesc, pornind de la fragilitate, vulnerabilitate, ispite şi răni, ajungând, în final, la adevărata reconciliere cu propria umanitate. Fiecare capitol este însoţit de o secţiune specială – exerciţii de umanizare, prin care cititorul este invitat să-şi evalueze raporturile cu sine, cu lumea şi cu Dumnezeu.

După cum concluzionează autorul, darul de a fi om rămâne o aventură frumoasă, pentru că Dumnezeu nu a dorit altceva de la om decât ca el să fie şi să rămână om, iar traseul spiritual nu poate fi complet dacă omul nu acceptă, cu seninătate, acest fapt, şi nu-şi trăieşte viaţa ca o liturgie, în sensul de participare a întregii umanităţi la preoţia lui Cristos.

Exprimaţi-vă opinia