Meditația zilei

Publicatla 3 November 2020

Marți, 3 noiembrie 2020

„S-a umilit pe sine făcându-se ascultător până la moarte, până la moartea pe cruce. Pentru aceasta, şi Dumnezeu l-a înălţat şi i-a dăruit numele care este mai presus de orice nume, pentru ca în numele lui Isus să se plece tot genunchiul: al celor din ceruri, al celor de pe pământ şi al celor de dedesubt, şi orice limbă să dea mărturie că Isus Cristos este Domn, spre gloria lui Dumnezeu Tatăl.” (Filipeni 2,8-11)

Atitudinea lui Isus, pe care suntem azi invitați să o urmăm, implică umilință și iubire. Dumnezeu adevărat și Om adevărat, ofranda Sa este desăvârșită, căci „nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: ca cineva să-şi dea viaţa pentru prietenii săi” (Ioan 15,13). Locul împlinirii acestei ofrande este crucea; însă nu crucea are ultimul cuvânt, ci Învierea, răsplata gloriei veșnice. Umilința pe care Dumnezeul nostru întrupat o acceptă „până la moarte”, în numele iubirii, este o chemare pentru noi toți: a uita de noi înșine pentru a ne dărui celorlalți. Astfel, înălțarea noastră, coroana noastră, va străluci în glorie, într-o frumoasă zi, alături de cel Preaiubit.

Pentru ce situații din realitatea mea cotidiană aș dori să cer harul umilinței și virtutea iubirii?

Rugăciune
Isuse, care ne-ai spus: „Învăţaţi de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima”, fă şi inima mea asemenea cu inima Ta. Amin.

Exprimaţi-vă opinia