Apostolatul Rugăciunii Luna Noiembrie 2020

Publicatla 2 November 2020

Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

 

Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc pentru luna noiembrie.

Universală: Inteligenţa artificială
Să ne rugăm pentru ca progresul roboticii şi al inteligenţei artificiale să fie întotdeauna în slujba omenirii.

Să ne rugăm ca progresul roboticii și al inteligenței artificiale să fie întotdeauna în slujba ființei umane. Duhul Dumnezeului celui viu, care ești Duhul adevărului și al iubirii, vino în ajutorul slăbiciunii noastre, că să folosim inteligența artificială, robotica și celelalte inovații tehnologice pentru a contribui la slujirea umanității și la protecția casei noastre comune! Luminează-ne și întărește-ne să așezăm demnitatea fiecărei ființe umane în centrul reflecției și acțiunii noastre! Nu permite să uităm că dispozitivele artificiale care simulează capacitățile umane sunt, de fapt, lipsite de calitate umană! Ajută-ne să ținem cont de aceasta, pentru a ghida reglementarea utilizării lor și cercetarea în sine către o interacțiune constructivă și echitabilă între ființele umane și cele mai recente versiuni de mașini care se răspândesc în lumea noastră și transformă radical scenariul nostru existenţial! Ajută-ne să aplicăm aceste referințe și în fapte, astfel încât potențialul extraordinar al noilor descoperiri să poată iradia beneficiile lor asupra fiecărei persoane și asupra întregii umanități! Amin!

Papa Francisc: Discurs adresat participanţilor la Adunarea Plenară a Academiei Pontificale pentru Viaţă (25 februarie 2019)

 

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

Iubirea este mai puternică decât moartea. De aceea, responsabilitatea noastră este să facem ca iubirea în lume să crească și să devină mai temeinică. Iubirea este aceea care ne va ține până în ziua în care lacrimile vor fi șterse, până când nu va mai exista moarte, nici doliu, nici plângere și nici durere. Dacă ne lăsăm călăuziți de această convingere, experiența de doliu poate genera o întărire a legăturilor de familie, o nouă deschidere către durerea altor familii, o nouă fraternitate cu familiile care se nasc și trăiesc în speranță (Papa Francisc).

„Nu vă fie frică: deschideţi-i, deschideţi-i larg uşile lui Isus. El a învins moartea!”(Sf. Ioan Paul al II-lea)

Exprimaţi-vă opinia