Apostolatul Rugaciunii Luna Octombrie 2020

Publicatla 1 October 2020Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.
Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc pentru luna octombrie.

Pentru evanghelizare: Misiunea laicilor în Biserică
Să ne rugăm pentru ca, în virtutea Botezului, credincioşii laici, în special femeile, să participe mai mult în ariile de responsabilitate din cadrul Bisericii. 

 
Lărgește, o Doamne, orizonturile minții și inimii noastre pentru a ne da seama că viitorul Bisericii, într-o societate care se schimbă rapid, are nevoie, încă de pe acum, de o participare mult mai activă a laicilor.

Ajută-ne ca, prin implicarea noastră în cateheză și educație, să crească în noi toți sentimentul de responsabilitate și colaborare pentru a organiza viitorul parohiilor și instituțiilor noastre.

Recunoscători pentru harul Tău și fără a renunța la autoritatea cu care i-ai împuternicit prin Taina Ungerii, preoții să aibă înțelepciunea de a discerne și de a prețui feluritele daruri pe care le reverși asupra Bisericii.  Să valorifice imensa contribuție pe care femeile, consacrate sau laice, au adus-o și continuă s-o aducă în viața comunităților noastre.

Reînnoieste în fiecare dintre noi bucuria și uimirea întâlnirii zilnice cu Cuvântul lui Isus pentru a împlini voința Tatălui cu devotament și putere reînnoită. Amin. Aliluia! 

(Rugăciune inspirată din omilia Sfântului Părinte Papa Francisc rostită în cadrul Sfintei Liturghii cu episcopii, preoții și credincioșii din Pennsylvania la data de 26 septembrie 2015)
Prin rugăciunea de consacrare,

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.
O, Duhule Sfânt, care conduci Biserica spre adevăr, fă să crească în toți cei botezați sentimentul de responsabilitate personală pentru misiunea Bisericii. Dăruiește-ne creativitate pentru a ne adapta situațiilor de schimbare și curajul de a ne deschide posibilităților pe care Evanghelia ni le oferă în fiecare zi.

Exprimaţi-vă opinia