23.09.2020, Vatican (Catholica) – Papa Francisc a primit luni în Vatican un grup de copii și adolescenți cu tulburare din spectru autist (TSA), care sunt tratați la o clinică din St. Polten, Austria. Le-a mulțumit tuturor pentru munca minunată făcută pentru tineri. La întâlnirea cu grupul format din 42 de persoane, inclusiv copii cu TSA, părinții lor și personal de la Ambulatorium Sonnenschein unde sunt tratați, Sfântul Părinte și-a exprimat încântarea. „Bine ați venit la Vatican! Mă bucur să vă văd fețele și vă citesc în ochi că și voi sunteți fericiți să fiți aici cu mine, pentru o vreme”, a spus el grupului. Copiii fac terapie la Ambulatorium Sonnenschein, care a fost înființat în 1995. Tratamentul combină sub un singur acoperiș diagnosticul, consilierea și terapia pentru copii și adolescenți cu nevoi speciale.

„Clinica voastră se numește ‘Răsărit de soare’! Un nume frumos!” a spus Papa, adăugând, că există un motiv în spatele acestui nume. „Este pentru că clinica voastră este ca o pajiște magnifică scăldată în soare și voi sunteți florile acestei clinici!” A explicat că Dumnezeu a creat lumea cu o mare varietate de flori, de toate culorile, și fiecare floare are frumusețea ei, care este unică. „Fiecare dintre noi”, a afirmat Pontiful, „este frumos în ochii lui Dumnezeu și Dumnezeu ne iubește”. Prin urmare, trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceasta. „Îți mulțumim pentru darul vieții, pentru toate creaturile! Îți mulțumim pentru mama și tata! Îți mulțumim pentru familiile noastre! Și îți mulțumim și pentru prietenii de la clinică!” a spus Papa. Recunoștința, a explicat el, este o rugăciune frumoasă care îi place lui Dumnezeu.

Sfântul Părinte le-a spus copiilor că îi pot cere lui Isus să își ajute părinții în munca lor sau să o mângâie pe bunica ce este puțin bolnavă. Îi pot cere lui Isus să îi ajute pe copiii din întreaga lume care nu au ce mânca sau chiar să îl ajute pe Papa să conducă bine Biserica. „Dacă cereți cu credință, Domnul vă va auzi cu siguranță”, i-a asigurat Papa. Pontiful și-a încheiat întâlnirea mulțumind tuturor celor prezenți, inclusiv personalului clinicii. „Vă mulțumesc pentru această frumoasă inițiativă și pentru angajamentul Dvs față de micuții care v-au fost încredințați”, a spus el, adăugând: „Tot ceea ce ați făcut pentru unul dintre acești mici, i-ați făcut lui Isus!”

Sursa: Vatican News, ediția engleză

Exprimaţi-vă opinia