Meditația zilei

Publicatla 16 September 2020

Miercuri 16 Septembrie 2020, Sf Corneliu și Ciprian
1Cor.12,31-13,13: Iubirea nu încetează niciodată

Iubirea dintre oameni ne arată prezența lui Dumnezeu. Acest dar pe care l-am primit din partea lui Dumnezeu ne îndeamnă să participăm în dinamica Lui. Iubirea va fi instrumentul de măsurare pentru viața de apoi. Cât de mult am iubit? Este greu să acceptăm faptul că nu ne putem afirma cu tot ceea ce am făcut în viața aceasta, ci mai mult cu ceea ce Dumnezeu a făcut cu noi din momentul în care ne-am lăsat în mâinile Lui.

Iubirea eliberează, încurajează și călăuzește . Crezi tu aceasta? Cum vrea Dumnezeu să iubească prin tine?

Rugăciune

Doamne Isuse,
Ce slăbiciuni ai văzut în noi astfel încât ai decis să ne chemi, în ciuda a toate, pentru a colabora la misiunea Ta?
Îți aducem mulțumiri pentru că ne-ai chemat și te rugăm să nu uiți de promisiunea Ta de a fi cu noi până la sfărșitul timpurilor. Deseori suntem invadați de sentimentul că am lucrat toată noaptea în zadar, uitând, poate, că Tu ești cu noi. Te rugăm să te faci prezent în viețile noastre și în munca noastră, astăzi, mâine și în viitorul ce va să vină. Umple cu iubirea Ta viețile noastre, pe care le punem la dispoziția Ta. Ia din inimile noastre egoismul gândirii cu privire la ceea ce este al nostru, ceea ce este al meu, mereu excluzând lipsa de compasiune și bucurie.
Luminează-ne mintea, inima și nu uita să ne faci să zâmbim când lucrurile nu merg așa cum ne-am dorit. La sfârșitul zilei, a fiecăreia dintre ele, fă-ne să ne simțim mai uniți cu tine și să fim mai capabili să percepem și să descoperim în jurul nostru o bucurie profundă și o speranță mai mare.
Îți cerem toate acestea din realitățile vieții noastre. Suntem oameni slabi și păcătoși, dar suntem prietenii Tăi.
Amin.

(rugăciune tradusă de Ciprian Prajișteanu)

Exprimaţi-vă opinia