Apostolatul Rugaciunii Luna Septembrie 2020

Publicatla 3 September 2020

Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc

Universală: Respectul faţă de resursele planetei
Să ne rugăm pentru ca resursele planetei să nu fie jefuite, ci împărţite în mod egal şi respectuos.

„La început, Dumnezeu a încredinţat pământul şi resursele lui gestiunii comune a omenirii, pentru ca ea să le îngrijească, să le stăpânească prin muncă sa şi să se bucure de roade.

„Doamne Tu ne înveți că destinaţia universală a bunurilor rămâne primordială, chiar dacă promovarea binelui comun pretinde respectarea proprietăţii private, a dreptului la ea şi a exercitării lui”

Însă Providenţa nu a dispus o lume „în serie”, există diferenţe, condiţii diferite, culturi diferite, astfel se poate trăi având grijă unii de alţii. Lumea este bogată în resurse pentru a asigura tuturor bunurile primare. Şi totuşi mulţi trăiesc într-o lipsă scandaloasă şi resursele, folosite fără criteriu, se deteriorează. Însă lumea este una singură! Omenirea este una singură! Bogăţia lumii, astăzi, este în mâinile minorităţii, ale câtorva, iar sărăcia, ba chiar mizeria şi suferinţa, în ale atâtora, ale majorităţii.

Bogățiile pe care ni le oferi sunt bune, dacă își păstrează dimensiunea lor socială. Ajută-ne să ne deschidem ochii și să privim spre cei care trăiesc într-o sărăcie cruntă și scandaloasă, făcându-ne conștienți că resursele, folosite fără dicernamânt, se deteriorează. Tu ești singurul Domn al Universului și noi suntem familia Ta. Nu permite ca bogăția acestei lumii să fie doar pentru un număr restrâns de oameni, iar sărăcia și mizeria pentru restul.

Revarsă asupra noastră darurile Spiritului tău Sfânt pentru ca să asigurăm o producţie adecvată şi o organizare solidă, menită să asigure o distribuire egală a bunurilor: „În folosirea bunurilor, omul nu trebuie niciodată să considere lucrurile exterioare pe care le posedă în mod legitim ca fiind numai ale lui, ci ca fiind şi comune, în sensul că trebuie să-i fie de folos nu numai lui, ci şi altora”. Orice bogăţie, pentru a fi bună, trebuie să aibă o dimensiune socială. Amin. Aleluia!

(Audiența generală a Sfântului Părinte Papa Francisc din 7 noiembrie 2018)

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și   familiile lor           

„Bucuria adevărată vine dintr-o armonie profundă dintre persoane, pe care cu toții o simt în inimă și care ne face să simțim frumusețea de a fi împreună, de a ne susține reciproc pe drumul vieții.” Papa Francisc

Exprimaţi-vă opinia