Meditația zilei

Publicatla 2 September 2020

Miercuri, 2 septembrie 2020
1Cor 3,1-9; Ps 32; Lc 4,38-44
„Dumnezeu singur le înțelege toate faptele”
Noi suntem colaboratorii Lui Dumnezeu, aproapele nostru este ogorul și zidirea Lui Dumnezeu. El singur ne-a ales, a plăsmuit inimile noastre și ne înțelege toate faptele. (Ps 32/33:15)
Cu alte cuvinte Domnul este Artizanul, iar noi simpli muncitori care facem totul după dorința Sa, cu mare grijă să nu stricăm nicio bucățică din zidirea Lui.

Isus ne arată cum trăiește acest Cuvânt – în mod dinamic, neobosit, ancorat în iubirea față de aproapele izvorâtă din iubirea pentru Domnul.

Isus iese din sinagogă și imediat intră în casa lui Simion unde o vindecă pe soacra sa. De la apus până la răsărit, își pune mâinile asupra bolnavilor și îi vindecă. Iar dimineață merge într-un loc pustiu, probabil dorind să se roage Tatălui Său, dar și acolo este găsit și pus în mișcare de mulțimea care Îl caută, iar El le spune: „Trebuie să vestesc împărăția lui Dumnezeu și celorlalte cetăți, pentru că de aceea am fost trimis.”

Întrebare:

Doamne, sunt aici să Te slujesc, unde dorești să Te duc azi?

Rugăciune:

Ia-mi, Doamne și primește toată libertatea mea, memoria, mintea și voința mea toată; tot ce am sau ce posed e din darul Tău; Ție, Doamne, Ți le înapoiez; toate ale tale sunt; dispune de ele după bunul tău plac; dă-mi numai iubirea și harul Tău și mi-e de ajuns.

Exprimaţi-vă opinia