rozariul

12.08.2020, Roma (Catholica) – „În vacanță cu Dumnezeu”: acesta este titlul inițiativei promovată de iezuiții din Portugalia și adresată tinerilor, cu scopul de a-i ajuta să trăiască în spirit de rugăciune și pe timpul verii, destinat în mod tradițional odihnei. Ajunsă la cea de-a treia ediție, inițiativa propune o rugăciune de zece minute pe săptămână. Meditațiile care însoțesc rugăciunea sunt sugerate în fiecare joi pe pagina web a Societății lui Isus din Portugalia.

„Anul acesta”, se explică într-o notă de prezentare a propunerii, „vor fi chiar tinerii cei care vor propune meditațiile, împreună cu un cuplu de logodnici și un cuplu de tineri căsătoriți, care au un copil”. „Scopul”, subliniază părinții iezuiți, „este de a-i implica mai mult pe tineri în îngrijirea pastorală din partea Bisericii, făcându-i să fie nu doar spectatori, ci și protagoniști și actori ai vieții ecleziale, pentru a-și aduce contribuția cu creativitate și generozitate”. De asemenea, inițiativa se încadrează în pregătirile pentru Ziua Mondială a Tineretului, programată să aibă loc la Lisabona, în Portugalia, în 2023.

Pentru elaborarea propunerilor, există o libertate vastă, se mai spune în nota de prezentare a inițiativei „În vacanță cu Dumnezeu”. „Rugăciunile se pot baza pe o lectură sau pe o imagine, lăsând loc creativității tinerilor mai ales în privința modului în care doresc să trezească dorința apropierii de Dumnezeu.” De asemenea, se evidențiază pornirea proiectului de la conștientizarea faptului că, uneori, vacanțele sunt o perioadă de odihnă, dar și de „absență” a lui Dumnezeu. Prin urmare, se dorește „ieșirea din această stare de superficialitate, ce este adesea rezultatul distracției din timpul vacanței” și oferirea oportunității de a-l întâlni pe Dumnezeu și pe aproapele. Inițiativa a luat startul la începutul lunii august și va dura până la jumătatea lunii septembrie. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: Vatican News România

Exprimaţi-vă opinia