Meditația zilei

Publicatla 31 July 2020

Vineri, 31 iulie 2020S

FÂNTUL IGNAȚIU DE LOYOLAIer

26,1-9; Ps 68; Mt 13,54-58„Isus îi învăța în sinagoga lor”
Când ajungem la concluzii, potrivit propriilor principii, adesea este dificil să ne oferim nouă și celor din jur libertatea de a vedea altfel lucrurile. O persoană se dezvoltă cel mai bine atunci când este încurajată și îi este acordată încredere. Să avem răbdare să ne cunoaștem pe noi și persoanele de lângă noi cu adevărat.

Să facem un drum de cunoaștere împreună, fără să ne concentrăm pe finalitatea acestui drum. Să ne lăsăm ghidați, mai degrabă, de lumina și deschiderea Duhului Sfânt. Să nu rămânem cu convingerea că știm totul cu privire la o persoană, sau propria persoană, așa cum au făcut vecinii și cunoscuții lui Isus. Aceștia știau totul despre Isus, dar nu îl cunoșteau cu adevărat, nu i-au dat spațiu să se manifeste în viața lor.


Ignațiu de Loyola, sfântul pe care îl celebrăm azi, a fost pelerinul care căuta în orice lucru și persoană să îl găsească pe Domnul. Să ne punem în prezența lui Isus, în rugăciune, și să cerem harul de a-l cunoaște cu adevărat și să ne ajute să ne vedem viața așa cum El o vede.


Rugăciune

Ia-mi, Doamne, şi primește toată libertatea mea,memoria, mintea şi voinţa mea toată;tot ce am sau ce posed e din darul Tău;Ţie, Doamne, ţi le înapoiez;toate ale Tale sunt;dispune de ele după bunul tău plac;dă-mi numai iubirea şi harul tău şi mi-e de ajuns.(Sf. Ignaţiu de Loyola)

Exprimaţi-vă opinia