Meditația zilei

Publicatla 21 July 2020

Marți 21 iulie 2020
Matei 11,20-24: „Întinzându-şi mâna spre discipolii săi, a spus: “Iată mama mea şi fraţii mei!”

În cartea „Revelațiile iubirii divine”, Julian of Norwich îl aseamănă pe Isus cu mamă, revelând Maternitatea lui Dumnezeu prin care renaștem spiritual.
„Astfel, Isus Cristos care face binele împotriva răului este Mama noastră adevărată: avem Ființa noastră din El, – unde începe Pământul Maternității, – cu toată dulceața Ținerii prin Iubire care urmează veșnic. Pe cât de adevărat Dumnezeu este Tatăl nostru, pe atât de adevărat Dumnezeu este Mama noastră.”
„O mamă îi oferă copilului ei să sugă laptele ei, dar Mama noastră prețioasă, Isus, El ne hrănește cu El însuși, și o face, cu deplină generozitate și gingășie, cu Binecuvântatul Sacrament care este hrană prețioasă vieții mele; și cu toate Sacramentele dulci El ne susține pe noi cu deplină milostivire și har.”
In această viziune, adevărata mamă este ființa care își dăruiește viața pentru ceilalți.

Putem să-l urmăm pe Isus în a ne dărui trup și suflet?

Rugăciune

„…și aceasta arată El în toate, în special în aceste cuvinte dulci în care El spune: Eu sunt aceasta. Adică, Eu sunt aceasta, Puterea și Bunătatea și Paternitatea; Eu sunt aceasta, Înțelepciunea Maternității; Eu sunt aceasta, Lumina și Harul care este tot Iubire binecuvântată. Eu sunt aceasta, Trinitatea; Eu sunt aceasta, Unitatea; Eu sunt Bunătatea care domnește peste toate lucrurile. Eu sunt cel care te face pe tine să iubești: Eu sunt cel care te face să tânjești: Eu sunt aceasta, îndeplinirea veșnică a tuturor dorințelor adevărate.”

Exprimaţi-vă opinia