Un nou pas spre ministerul sacerdotal

Publicatla 26 June 2020

La finalul Magisterului, una dintre etapele de formare a iezuiților, pe care a făcut-o la București și la Genova, Ambrozie Mengheriș a primit Acolitatul. Acest minister este dat tuturor celor care se pregătesc să fie hirotoniți diaconi și preoți și este o slujire liturgică menită să ajute la pregătirea celor necesare pentru celebrarea Euharistiei.

Acest minister i-a fost oferit lui Ambrozie sâmbătă, 13 iunie, în Biserica „del Gesù” din Genova în cadrul liturghiei de sfârșit de an pastoral al Comunităților de Viață Creștină (CVX ) și a Mișcării Euharistice a Tineretului ( MEG) alături de care și-a petrecut ultimii doi ani.

Celebrarea Euharistiei a fost prezidată de către părintele iezuit Leonardo Vezzani alături de care au concelebrat o parte din membrii comunității „del Gesù” și a Noviciatului din Genova.

La final, Ambrozie a mulțumit comunității din care a făcut parte și tuturor acelora cu care a colaborat în acești doi ani de misiune. Și-a luat rămas bun de la toți pentru că din toamnă va începe studiile de teologie în cadrul Universității Pontificale Comillas din Madrid.  

Ambrozie, îți urez mult har în noua misiune! Fie ca Spiritul Sfânt să te călăuzească în această nouă etapă de studii și pregătire pentru primirea Preoției.

Raul P. Ciocani  (novice)

Exprimaţi-vă opinia