Meditația zilei

Publicatla 24 June 2020

Miercuri, 24 iunie
Is 49,1-6; Ps 138; Fap 13,22b-26; Lc 1,57-66.80
† NAŞTEREA SF. IOAN BOTEZĂTORUL

În viața Sfântului Ioan Botezătorul totul părea evident: acest copil providential, umplut de Duh încă din sânul mamei sale, are o misiune minunată.
Domnul spune despre el că este „un om după inima mea”. Este adăpostit și pus în tolbă ca o săgeată ascuțită, numit „profet al Celui Preaînalt” și „lumină pentru popoare”.

Oamenii se întrebă despre el: „Ce va fi oare acest copil?, văzând că mâna Domnului era cu el.”

Dar pentru Ioan, cum este?

Se naște într-o familie în care află că are o misiune, primită prin tatăl său. Nu merge să își caute norocul prin viață, ci îmbrățișează cu credință darul vieții acolo unde este. Prin misiunea lui el trebuie să se micșoreze într-atât încât nu va apuca să vadă cu ochii lui decât foarte puțin din viața lui Isus. Iar până la debutul acestei misiuni „el a rămas în pustiu”.

Privind textul răsturnat, văd viața mea. Privesc în jur și recunosc deja pustiul. Intuiesc și misiunea celui care trebuie să se micșoreze. Încep să îmbrățișez darul vieții care îmi este pusă în mâini prin clepsidra timpului și prin bătaia inimii. Încep să primes cu cu mai multă încredere sfaturile părinților mei.

Privind la Isus și la Ioan pot să cred că și prima parte a lecturilor se va întrupa în viața mea.

Întrebare:
În ce etapă din viața Sf. Ioan Botezătorul mă regăsesc?

Rugăciune:
Sfinte Ioan Botezatorule,
Te rugăm mijloceşte-ne de la Dumnezeu o sinceră convertire şi o iubire puternică faţă de El, ca să-l urmăm tot timpul vieţii noastre, iar la sfârşit să-l preamărim pentru toată veşnicia.
Amin.

Exprimaţi-vă opinia