Meditația zilei

Publicatla 16 June 2020

Marți 16 iunie 2020
Matei 5,43-48
http://www.ercis.ro/liturgie/lecturi2020.asp
„Iubiţi-i pe duşmanii voştri şi rugaţi-vă pentru cei care vă persecută”

Singura poruncă pe care am primit-o este aceea de a iubi… de a iubi maxim, din toate puterile noastre, în orice situație.
Asemănarea cu Tatăl se manifestă când găsim un nou mod de a iubi ceea ce nu a mai fost iubit. Când găsim o nouă cale de a iubi ceea ce este de neiubit.
Când, deși nu putem iubi, așteptăm cu umilință, cerând în rugăciune harul de a putea iubi din nou. Suntem toți pe drum, același drum în care căutăm să creștem în iubire.

Cine sunt cei care te persecută, unde sunt ei pe drum?
Cum te privește Tatăl pe tine și pe cei care te persecută?

Rugăciune

Între viața unuia și viața celuilalt nu este nimic: căci totul este o singură iubire. Această iubire binecuvântată lucrează în noi două lucruri: căci în partea de jos sunt durerile și suferințele, îndurarea și iertarea, și altele care sunt necesare; iar în partea de sus nu este niciuna dintre acestea, ci o singură iubire înaltă și o minunată bucurie: bucurie în care toate durerile sunt deplin reparate. În acest timp Domnul nostru a arătat nu doar Scuzarea noastră de vină, după privirea Lui în partea de sus, ci și nobilitatea lăudabilă pe care El ne-o va aduce prin lucrarea harului în partea de jos, schimbând întreaga noastră vină din cădere în laudă nesfârșită când vom fi uniți cu Sinele înalt.
– Julian of Norwich

Exprimaţi-vă opinia