Meditația zilei

Publicatla 12 June 2020

Vineri, 12 iunie 2020
1Rg 19,9.11-16; Ps 26; Mt 5,27-32
„Eu caut, Doamne, faţa ta.” Ps 26 (27), 8b

„Să nu comiți adulter” prin acest îndemn Isus afirmă din nou valoarea vieții umane. Suntem învățați să nu privim și poftim în mod josnic trupul uman pentru propriile plăceri sau nevoi. În esență, mesajul celor zece porunci este proclamarea vieții pentru iubire, fidelitate, milă, dreptate, umanitate și adevăr. Este potrivit și necesar să ne educăm pe noi și generațiile care vin, pentru că în cupluri și mai apoi în căsătorie este nevoie de o reciprocitate în iubire, respect, transparență, castitate și dorință.
Dacă un membru al trupului tău te împiedică să împlinești poruncile este mai bine să îl îndepărtezi. Aceste cuvinte scandalizează, dar Isus vrea de fapt să insiste asupra seriozității cu care trebuie să tratăm ființa umană. „Aşadar, fiţi desăvârşiţi precum Tatăl vostru ceresc este desăvârşit!” (Mt 5, 48) Putem să ne gândim ce anume ne îndepărtează să îi semănăm Tatălui nostru. Dacă un lucru sau atașament ne îndepărtează să trăim liberi putem face efortul de a renunța treptat la acesta. Nu suntem perfecți, dar putem merge împreună cu ochii mereu ațintiți spre ideal, spre scop.
Să nu ne fie teamă să abordăm aspecte ale vieții care adesea incomodează. Să încercăm să îi acceptăm și sprijinim pe cei care întâmpină probleme în viața de cuplu. Să fim alături de cei care se află pe drumul de cunoaștere a vieții și a complexității omului, format din trup și suflet.

În ce mod am grijă de trupul meu și de cel al persoanelor din jurul meu?

Rugăciune
Din partea ta îmi spune inima:
„Căutați fața mea”
Eu caut, Doamne, fața ta
Nu-ți ascunde fața de la mine,
Arată-mi, Doamne, calea ta,
Călăuzește-mă pe calea cea dreaptă
Așteaptă-l pe Domnul, fii tare,
îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul.
Ps 27(26) 8-11, 14

Exprimaţi-vă opinia