Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

 

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

„Apropiaţi-vă de El, piatra cea vie, aruncată de oameni, dar aleasă şi preţuită de Dumnezeu.  Şi voi, ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi într-o casă spirituală pentru o preoţie sfântă ca să aduceţi jertfe spirituale plăcute lui Dumnezeu prin Isus Cristos”.(1 Pt. 2,4-5)

Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc pentru luna iunie 

Pentru evanghelizare: Drumul inimii

Să ne rugăm pentru ca aceia care suferă să găsească drumuri de viaţă,

lăsându-se atinşi de inima lui Isus.

O, inimă divină a lui Isus, în momentele de tristețe, în suferința  bolii, în teama persecuției și în durere noi căutăm cuvântul Tău de consolare, simțind cu tărie nevoia ca cineva să rămână aproape de noi și să simtă compasiune pentru noi.

Tu care ai împărtășit întru totul condiția noastra umană, cu excepția păcatului,  știi ce înseamnă să fii confuz și profund afectat. Avem nevoie de Tine, Doamne, căci numai Tu ești Maestrul care are cuvintele Vieţii Veșnice, Tu esti mângâietorul nostru! Noi invocăm darul tandreței Tale, care vine să șteargă lacrimile de pe fețele noastre. Permite-ne să primim rugăciunea ca pe un medicament adevărat pentru a Te simți prezent alături de noi în timpul durerii.

Tandrețea privirii Tale ne consolează, puterea cuvântului Tău ne susține insuflând speranță. Consolați fiind de Tine noi să putem mângâia frații triști pe care îi întâlnim ștergându-le lacrimile. Fă-ne sensibili la cele mai amare lacrimi, la cele cauzate de răul uman. Fă-ne sensibili față de lacrimile celor care au fost smulși, în mod violent, de lângă o persoană dragă; lacrimile bunicilor, mamelor, taților și ale copiilor. Cu darul Duhului Tău, permite-ne să slujim mângâind, să fim vestitori ai speranței care nu dezamăgește niciodată, să-i ajutăm pe frații noștri aflați pe drumul către zorii unei zile noi.

Rugăciuni inspirate din cuvintele rostite de Sfântul Părinte Francisc

cu ocazia veghei de rugăciune „A șterge lacrimile”.

 

Exprimaţi-vă opinia