SEARĂ DE VEGHE ÎNAINTE DE RUSALII

Publicatla 29 May 2020

Sambata, 30 Mai 2020

Biserica Universală celebrează sărbătoarea Rusaliilor. Spiritul Sfânt nu doar transformă viețile discipolilor în apostoli, ci și îi dăruiește Bisericii nașterea și o trimite la toate națiunile, depășind dificultățile de limbă, etnie și clasă socială. Spiritul lui Dumnezeu ne introduce într-o comunitate  nouă cu Cristos. Viețile noastre și lumea noastră sunt restaurate și reînnoite. În ultimele luni, am experimentat cu toții devastarea și durerea produse de CoVid-19. Virusul ne-a arătat vulnerabilitatea  noastră și fragilitatea sistemului în care trăim, precum și cât de limitate  ne sunt resursele. Cu toții am putut vedea generozitatea și curajul atâtor persoane care, riscându-și propriile vieți, s-au implicat pentru salvarea vieților. Acest lucru ne-a umplut inima de recunoștință. Am putut vedea ceva mai mult decât ne-am imaginat, chiar și în cele mai mici gesturi de bunătate, de generozitate și de chibzuință. Aceste  momente și gesturi sunt „epifaniile spiritului”; sunt lumânările care luminează în întuneric și ne ghidează spre speranță.


Ce ar putea fi mai bine decât a căuta darul și puterea Spiritului Sfânt asemenea unei comunități de rugăciune la nivel mondial? Împreună cu peste  15.000 de Iezuiți și mulți colaboratori laici, familia ignațiană se extinde global precum o frumoasă diversitate. Este atât de potrivit ca această familie ignațiană să se roage împreună de Rusalii – moment în care oameni din toate națiunile și limbile sunt uniți în rugăciune.

Până acum nu am mai realizat un astfel de moment de rugăciune. Sunt provocări logistice. Cum putem organiza o veghe de rugăciune când în unele zone ale lumii este zi și în altele noapte? Familia Ignațiană este prezentă pe toate continentele. Am decis să transmitem online seara de veghe de la ora 21.00 ora României (și 20.00 ora Romei).

Sediul general al iezuiților din Roma va transmite rugăciunea live pe YouTube, Facebook, și Twitter. Rugăciunea de veghe va fi la fel ca de fiecare dată, însă va avea loc și o conversație live cu împărtășire pe rețelele de socializare.

Te invit să te unești cu noi sâmbătă seara la această veghe de rugăciune. Poți aduce cu tine intențiile personale de rugăciune și o lumânare.


Mai multe informații despre această seară de veghe găsești pe:   pentecost.jesuits.global. Va fi trasmis pe YouTubeFacebook, și Twitter.

Să-l primim pe Spiritul Sfânt împreună – spre mărirea lui Dumnezeu,.

Veni sancte Spiritus!

James Hanvey, SJ

Exprimaţi-vă opinia