Meditația zilei

Publicatla 28 May 2020

Joi, 28 mai 2020
Ioan 17, 21: „Ca toţi să fie una, după cum tu, Tată, eşti în mine şi eu în tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că tu m-ai trimis.”

În Evanghelia de azi, Isus se roagă Tatălui pentru ca discipolii Lui să rămână mereu uniţi. Unitatea dintre ei pare a fi o condiţie necesară pentru ca lumea să creadă în Dumnezeu. Păcatul a creat şi creează dezbinare în lume, între noi şi în inimile noastre.
Dar Isus s-a rugat şi pentru noi şi nu ne-a lăsat singuri în lupta cu răul. El ne-a oferit sacramentul reconcilierii, care ne uneşte mereu cu Tatăl. Să cerem harul de a accentua mai mult ceea ce ne unește, faptele de caritate și de bunătate dintre noi.

Lumea are nevoie de exemple concrete, de mărturii vii şi, poate, de mai puţine cuvinte. Unitatea din familiile şi din comunităţile noastre ar putea fi o radiografie a relaţiei noastre cu Dumnezeu. Dacă rugăciunile noastre sunt sincere şi profunde, atunci acestea se vor reflecta şi în vieţile noastre.
Modul în care relaţionăm între noi, comunicăm şi ne ajutăm ar putea să trezească în sufletele persoanelor care vin în contact cu noi dorul după Dumnezeu.

Cum pot îmbunătăți azi unitatea cu cei apropiați mie?

Rugăciune

Sfințești
orice lucru
pentru care ești recunoscător.

Anthony de Mello SJ

Exprimaţi-vă opinia