Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

 

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

Născuţi din iubirea unui tată și a unei mame, am renăscut ulterior din dragostea lui Dumnezeu, prin intermediul Botezului. Paștele lui Cristos, cu puterea sa de a ne reînnoi viaţa, ajunge la noi prin botez: este ușa care îi permite lui Cristos să sălăşluiască în adâncul nostru şi ne permite şi nouă, la rândul nostru, să pătrundem misterul Său, să-L lăsăm pe Isus Cristos să trăiască în noi şi să ne transforme după chipul Lui.

 

Intenție de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc 

Pentru evanghelizare: Pentru diaconi
Să ne rugăm pentru ca diaconii, fideli slujirii Cuvântului şi celor săraci, să fie un semn dătător de viaţă pentru întreaga Biserică.

O, Doamne Isuse, care Te-ai făcut slujitor din iubire, îți mulțumim pentru darul diaconatului, care nu este altceva decât o chemare a Ta la slujire. Mulţumită acestui Dar, diaconii sunt împuterniciţi să slujească în Biserică, să mărturisească Cuvântul, să slujească la altar şi să-i ajute pe cei săraci.

Tu îi îndrumi pe diaconi să ne reamintescă tuturor că credința, exprimată în diferitele ei forme: prin Liturghia comunității, rugăciunea personală, diferite forme de binefacere sau trăită în diferite moduri de viață de către laici, persoane consacrate sau preoţi, are ca fundament slujirea lui Dumnezeu şi a fraţilor.

Prin intermediul diaconilor, Tu doreşti, o Isuse, ca întreaga Biserică să redescopere că slujirea este unul din darurile ei cele mai preţioase.

Te rugăm, Doamne, ca diaconii, care sunt un sacrament de slujire faţă de Tine şi faţă de fraţi, să-şi poată trăi această vocaţie în familie şi cu familia, în Biserica Ta şi cu Biserica Ta. Amin!

Exprimaţi-vă opinia