20.04.2020, București (Catholica) – Proiectul lansat de SIGNIS România, realizat în colaborare cu Arhidieceza de București și intitulat „Ora Catolică”, a crescut ca număr de emisiuni, iar de luni, 20 aprilie, propune un nou orar. Acest nou orar e motivat de decizia ca ziua de duminică să rămână un timp pentru Domnul și pentru familii, astfel că duminica vor fi emisiuni doar în mod excepțional; și e motivat și de introducerea unor noi emisiuni: despre Biblie, despre Părinții Bisericii, despre Liturghie, respectiv o oră a copiilor și una a tinerilor.

Astfel ziua de luni va include de la ora 16:00, ca până acum, emisiunea „Read Only. Este timpul pentru lectură”, cu Viviana Dimcev și pr. Marius Taloș SJ, fiind dedicată cititului. De la ora 20:00 va fi fosta emisiune de duminică, adică „Cultura sub tensiune. Este timpul pentru cultură”, cu Anca Berlogea-Boariu și pr. Lucian Dîncă AA. Ziua de marți va avea o emisiune la ora 10:00 – „Biblia pe înțelesul tuturor. Este timpul să învățăm despre Sfânta Scriptură”, cu sr. Cristina Mareș; iar de la 16:00 – „Oameni și vorbe de duh. Este timpul pentru spiritualitate”, cu pr. Dan Suciu și pr. Marius Taloș SJ. Ziua de miercuri rămâne cu emisiunea de la ora 16:00 intitulată „Share location. Este timpul pentru vizite”, călăuza în vizitele online fiind pr. Francisc Ungureanu.

Ziua de joi are două ore: 16:00 „Înapoi la oile noastre. Este timpul păstorilor”, în care Claudia Stan stă de vorbă cu Episcopi catolici de ambele rituri; și 20:00 „Liturghia redescoperită. Este timpul să aprofundăm Sfânta Liturghie”, moderată de Roxana Moisă și invitații ei. Ziua de vineri este pe tiparul zilei de marți: de la 10:00 „Cine nu are bătrâni… Este timpul pentru înțelepciunea Părinților Bisericii”, cu pr. Lucian Dîncă AA; iar de la 16:00 „Purtător de Cuvânt. Este timpul pentru prieteni”, cu pr. Francisc Doboș. Cea mai încărcată zi este cea de sâmbătă, cu o oră pentru copii, una de cateheză și una pentru tineri: 10:00 – „Ora copiilor. Este timpul copiilor”, cu Cristina Farcaș și pr. Valeriu Acatrinei; 16:00 – „Zis și… făcut. Este timpul pentru cateheză”, cu pr. Francisc Ungureanu; și 20:00 – „Ora tinerilor. Este timpul tinerilor”, cu Theodora Bratu, Alex Cireșa și preoții invitați.

Amintim că aceste ore se transmit live, dar toate edițiile rămân ca înregistrări – de urmărit oricând – pe pagina Facebook a SIGNIS România, iar în curând probabil și pe canalul YouTube. Transmisiunea live poate fi urmărită și de pe CatedralaOnline.ro. Ideea realizării live a acestor ore este să dea posibilitatea celor ce urmăresc emisiunile să poată intra în dialog cu prezentatorii sau invitații emisiunilor, prin comentarii pe Facebook sau YouTube. „Ora Catolică” intră acum în a patra săptămână de funcționare.

Exprimaţi-vă opinia