Meditația zilei

Publicatla 16 April 2020

Joi, 16 aprilie 2020
Lc 24,36-39: Pe când vorbeau ei acestea, Isus a stat în mijlocul lor şi le-a spus: „Pace vouă!” Speriaţi şi cuprinşi de teamă, credeau că văd un duh, dar el le-a spus: „De ce v-aţi tulburat şi de ce se ridică aceste gânduri în inima voastră? Priviţi mâinile şi picioarele mele, căci eu sunt!”

În pericopa Evangheliei de azi ne putem imagina compoziția locului: ucenicii erau cuprinși de spaimă, izolați de teama iudeilor și probabil că se aflau în culmea tensiunii emoţionale. Dar tocmai în acest moment apare Isus în mijlocul lor cu salutul păcii și începe un dialog personal cu ei: „De ce v-ați tulburat?”; și îi invită să privească și să-I atingă mâinile și picioarele pentru ca ei să-și recapete curajul și pacea. Isus este răbdător și delicat cu ei, nu le face niciun reproș.

Din această întâlnire personală cu Isus Înviat, ucenicii își recapătă puterea convingătoare a învierii. Această situație evidențiază bine realitatea noastră momentană, cei mai mulți dintre noi suntem izolați și îngrijorați în casele noastre. Dar Isus vrea să intre și la noi, să vorbească cu noi și să ne arate semnul cuielor. Dacă teama și-a făcut casă în inimile noastre, să privim spre cruce: El a trecut prin suferință, dar ea nu L-a învins. Să credem că după perioada de încercare și de suferință va apărea şi pentru noi o viață nouă.

Într-un moment personal de întâlnire cu Isus, pot să-I vorbesc despre îngrijorările mele?

Rugăciune

Și atunci, de ce mă tem?
Dumnezeu e aici,
adânc în interior
pentru totdeauna:
Viața măreață vibrantă,
Iubire scandalos de grosolană,
însă inimă ce revine liniștită acasă
și Domn ce stăpânește cu înțelepciune.
Dar, atunci – de ce mă tem ?

David J. Hassel SJ

Exprimaţi-vă opinia