Meditația zilei

Publicatla 9 April 2020

9 aprilie 2020
JOIA SFÂNTĂ (Cina Domnului)
In 13, 4-5 „S-a ridicat de la cină, şi-a pus hainele deoparte şi, luând un ştergar, s-a încins. Apoi a turnat apă într-un vas de spălat şi a început să spele picioarele discipolilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.”

Ne aflăm în fața unei scene zguduitoare și suntem invitați să intrăm în sentimentele lui Isus, să simțim împreună cu El cum inima Îi este adânc întristată și îndurerată. A investit atât de mult în ucenicii Săi și i-a iubit fără limită, iar acum unul dintre aceștia îl trădează, îl dă la moarte.

În această împrejurare Isus se ridică, se dezbracă de dumnezeirea Sa și îmbracă firea noastră umană, devine una cu noi. El se coboară în mizeria noastră, ne atinge și ne spală. Cu siguranță, ucenicii nu s-au spălat pe picioare înaintea acestui moment și ne putem imagina cum miroseau picioarele lor și cât de mult s-au jenat… Dar Isus nu se dă în lături. El vrea să curețe, să vindece și să redea speranța.

Într-o lume întristată, izolată, în care poate multe persoane sunt descurajate și îngrijorate pentru siguranța zilei de mâine, suntem și noi chemați să luăm ștergarul în mâini și să începem a sluji gratuit. Să fim generoși și să ne deschidem ochii, identificând în jurul nostru persoanele nevoiașe, persoanele care poate nu au un ”miros” plăcut și pe care am vrea să le evităm.

Pot să mă opresc tocmai la aceste persoane și să le ajut, să aduc mângâiere?

Ia-mi, Doamne si primeste toata libertatea mea, memoria, mintea si vointa mea toata; tot ce am sau ce posed e din darul Tau; Tie, Doamne, Ti le inapoiez ; toate ale tale sunt ; dispune de ele dupa bunul tau plac; da-mi numai iubirea si harul Tau si mi-e de ajuns. (Sf. Ignțiu de Loyola)

Exprimaţi-vă opinia