Meditația zilei

Publicatla 6 April 2020

Luni din Săptămâna Sfântă
In 12,1-11: casa s-a umplut cu parfumul miresmei.

Doar iubirea lui Dumnezeu în viața noastrã ne pornește pentru a vedea bunătatea lui Dumnezeu în faptele umane. Când lăsăm să fie doar judecata noastră, privirea noastră inchizitivă, atunci mereu găsim un Dar la toate faptele bune ale oamenilor din jurul nostru. Spiritul critic a construit o lume mai bună când se naște din iubire. Un spirit critic distruge bunătatea umanã când doar judecă, nu valorizează pe ceilalți. Ajută-mă Doamne să găsesc bunătatea Ta în tot ceea ce mă înconjoară.

Doar iubirea lui Dumnezeu capacitează în noi pentru ca tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să fie o ocazie de deschidere, de reflexie și nu un motiv de frică. Dacă trăiesc cu frică mă îndepărtez de viață, de tot ceea ce nu înțeleg. Lazarii pentru iudei era simbolul vieții, a unui Dumnezeu care mereu dă viață, în special la cei mai săraci. Aceastea îi provoacă și aleg să-l îndepărteze, să privească în altă parte.Doamne ajută-mă ca viața mea să fie deschisă fără să-i fie teamă de cuvântul Tău.

Stereotipurile umane nu ne ajută să-L descoperim pe Dumnezeu în viața noastră obișnuită, ci ne conduc ca să-l ignorăm pe Isus, a nu valoriza întâlnirea personală cu El. Dar fieccare întâlnire cu El ne transformă, ne ajută să vedem viața ca și mereu nouă. Dar câteodată graba, că lucrurile nu sunt așa cum eu vreau, frica de ceea ce Dumnezeu ar putea aștepta de la mine, mă conduce acolo ca eu să nu-Ți permit să te apropii de viața mea. Vreau Doamne ca să dărâm barierele care mă împiedică să stau alături de Tine.


Rugăciune

Doamne ajută-mă ca să dau jos măștile din viața mea
Privirile necurate ca cea a lui Iuda
Frica de cuvântul Tău ca și cel al iudeilor
Doamne, dă-mi curajul ca să iau inițiativa să te slujesc așa cum meriți.
Învață-mă ca viața mea să fie acea casă unde vii să te întâlnești cu mine ca și cu Maria, Marta și Lazăr.

Exprimaţi-vă opinia