Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Prin rugăciunea de consacrare creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

 

Papa Francisc ne invită să ne rugăm pentru toate familiile, ca ele să trăiască acest moment de încercare cu tărie și bucurie și fără a-și pierde pacea interioară. Să ne rugăm îndeosebi pentru bolnavi, pentru persoanele care suferă, pentru medici, asistente medicale, farmaciști și pentru toți cei care lucrează ca să asigure buna funcționare a vieții sociale.

Intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc 

Universală: Eliberarea de dependenţe

Să ne rugăm pentru ca toate persoanele sub influenţa dependenţelor să fie ajutate şi însoţite.

O, Doamne Isuse Cristoase, medic al trupurilor și al sufletelor, venim la Tine pentru a primi lumină și putere în abordarea problematicilor legate de fenomenul  îngrijorător al drogurilor și al adicțiilor vechi și noi care împiedică dezvoltarea umană integrală.

Fă-ne capabili să ne îngrijim cu tandrețe de victimele care și-au pierdut libertatea în schimbul acestei sclavii. Dă-ne curajul de a combate producerea, elaborarea și traficul de droguri în lume. Dăruiește-le înțelepciune și discernământ celor care ne conduc și care au datoria și sarcina de a înfrunta cu curaj lupta împotriva traficanților morții.

Fă-ne îndeosebi atenți la spațiul virtual care se dovedește a fi o zonă din ce în ce mai riscantă, deoarece prin unele site-uri tinerii și nu numai, sunt ademenți și introduși într-o robie din care este dificil să se mai elibereze și care îi conduce la pierderea sensului vieții și uneori chiar a vieții însăși.

Biserica Ta, mișcată de Duhul Sfânt în fața acestei realități îngrijorătoare, să ofere lumii de azi o formă de umanitate care să readucă persoana umană în centrul dialogului socio-economic și cultural. O umanitae care are ca fundament Evanghelia milostivitii Tale.

Având ca punct de plecare Evanghelia, discipolii Tăi să-și găsească inspirație pentru o pastorație eficientă în  vederea diminuării, îngrijirii și vindecării numeroaselor suferințe legate de adicțiile prezente în lume. Amin!

Rugăciune inspirată din discursul Sfântului Părinte Papa Francisc adresat participanților la Conferința internațională cu tema: „Drogurile și adicțiile: un obstacol în calea dezvoltării umane integrale”. ( 1.12.2018)

Exprimaţi-vă opinia