29.03.2020, București (Catholica) – „Rămânem creștini și online, spațiul cel mai sigur pentru a fi acum împreună, în comuniune de credință și de fapte! SIGNIS România vă propune o emisiune zilnică în direct, de la ora 16:00 la 17:00, pentru a ne ține conectați cu Biserica, cu lumea spiritualității și a culturii, cu Vestea cea Bună și cu veștile bune.” Astfel a fost anunțat noul proiect media „Ora catolică”, proiect ce a pornit la drum sâmbătă, 28 martie, de la ora 16:00, cu Claudia Stan (jurnalist catolic), pr. Francisc Doboș (purtător de cuvânt ARCB) și invitatul special, Excelența sa ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

„Ora catolică” își propune să ofere în online o oră de emisie, în fiecare zi între 16:00 și 17:00, dar înregistrările rămân arhivate pe Facebook, astfel încât pot fi urmărite și în afara momentului live. Cei interesați găsesc arhiva pe pagina Facebook SIGNIS România, iar în momentele live pot urmări „Ora catolică” tot acolo, dar și pe site-ul CatedralaOnline.ro. Prima emisiune, de sâmbătă, a prilejuit prezentarea rubricilor, fiecare zi din săptămână având o temă specifică:

  1. Luni e timpul să citești, „Read Only”, cu Viviana Dimcev și pr. Marius Taloș SJ
  2. Marți e timpul pentru spiritualitate, „Oameni și vorbe de duh”, cu pr. Dan Suciu și pr. Marius Taloș SJ
  3. Miercuri e timpul vizitelor, „Share location”, cu pr. Francisc Ungureanu
  4. Joi e timpul păstorilor, „Înapoi la oile noastre”, cu Claudia Stan în dialog cu Episcopii noștri
  5. Vineri e timpul pentru prieteni, „Purtător de Cuvânt”, cu pr. Francisc Doboș
  6. Sâmbătă e timpul pentru cateheză, „Zis și… făcut”, cu pr. Francisc Ungureanu
  7. Duminică e timpul pentru cultură, „Cultura sub tensiune”, cu Anca Berlogea-Boariu și pr. Lucian Dîncă

Plecând de la aceste vremuri de pandemie, a explicat pr. Doboș în primele minute de emisie, vremuri care ne-au adus oarecum închiși în casele noastre, noul proiect își propune să îi ajute pe cei ce urmăresc „Ora catolică” să evadeze din ei, în online, pentru a se regăsi pe ei și pentru a se regăsi cu Dumnezeu. Este un proiect prin care se dorește să se dea mărturie despre credința catolică și „să ne îmbogățim unii pe alții”. „Încercăm să conectăm oamenii, încercăm să fim cât mai mult împreună, încercăm să facem ceea ce nu putem face fizic în această perioadă: să rămânem împreună”, a explicat Claudia Stan. „Ora catolică”, a continuat ea, „este un proiect în care ne propunem să aducem câteva gazde ale unor emisiuni care sperăm să vă facă plăcere să le priviți și să le ascultați, în fiecare zi de la ora 4PM până la 5PM.”

Exprimaţi-vă opinia