Meditația zilei

Publicatla 23 March 2020

Luni 23 Martie 2020
Is 65,17-21; Ps 29; In 4,43-54
“Mergi, fiul tău trăieşte!” Omul a crezut în cuvântul pe care i l-a spus Isus şi s-a dus”.

Isus este bine primit de oameni pentru că face multe minuni și le dă speranțe să-și poată învinge fricile. Binele vrea să se răspândească și oamenii anunță peste tot ceea ce a făcut Isus la Ierusalim, la Cafarnaum, la Cana și ceea ce face aici și acum datorită credinței.

Ne luptăm deseori cu noi înșine și cu alții să dovedim, să arătăm, să facem lucruri mărețe. Mă uimesc însă cum o boală poate să ia tot ceea ce a fost clădit de mâinile omului, cum se închid toate: teatrul, cinemaul, concertele etc și rămânem cu noi înșine. Cum mă simt cu mine însumi?

Îl caut pe Dumnezeu pentru bunurile pe care mi le dă sau pentru că este Dumnezeu?

Rugăciune

Se caută pentru Biserică un om capabil să renască în Spirit în fiecare zi. Se caută pentru Biserică un om fără teama zilei de mâine, fără teama zilei de astăzi, fără complexe din trecut. Se caută pentru Biserică un om care să nu aibă teamă de schimbare, care nu se schimbă pentru a se schimba, care nu vorbește doar pentru a vorbi. Se caută pentru Biserică un om capabil să trăiască împreună cu ceilalți, să muncească, să plângă, să râdă, să iubească, să viseze împreună. Se caută pentru Biserică un om capabil să piardă fără a se simți distrus, care să se îndoiască fără a-și pierde credința, care să ducă pacea acolo unde este neliniște și neliniște acolo unde este pace. Se caută pentru Biserică un om care să știe să-și folosească mâinile pentru a binecuvânta și pentru a indica drumul de urmat. Se caută pentru Biserică un om fără multe mijloace, dar cu multe de făcut, un om care în momentele de criză nu caută altă muncă, ci modalitatea mai bună de a munci. Se caută pentru Biserică un om care să-și găsească libertatea în trăire și în slujire și nu în a face ceea ce vrea el. Se caută pentru Biserică un om care să aibă nostalgia de Dumnezeu, nostalgia Bisericii, nostalgia lumii, nostalgia sărăciei lui Cristos, nostalgia ascultării lui Cristos. Se caută pentru Biserică un om care să nu confunde rugăciunea cu cuvintele spuse din obișnuință, spiritualitatea cu sentimentul, chemarea cu interesul, slujirea cu munca. Se caută pentru Biserică un om capabil să moară pentru ea, chiar și mai capabil să trăiască pentru ea; un om capabil să devină slujitor al lui Cristos, profet al lui Dumnezeu, un om care să vorbească prin viața sa.
Se caută pentru Biserică un om.

(Primo Mazzolari).

Exprimaţi-vă opinia