Am participat la reculegerea cu tema „Arta de a fi liberi”’. Puțin pretențioasă pentru vremurile noastre, nu-i așa? Și în fond e nevoie de curaj să recunoști și simpla posibilitate că alegerea lui Cristos te poate elibera de toate lanțurile.
Poate ai vrea să-mi spui: “vă știu eu p’ăștia care vă lăsați dezgoliți de voi înșivă în fața unuia care poate nici nu există.” Și nu vreau să continui cu hiperbolele care ne-ar putea acuza pe noi cei care ne lăsăm ”înrobiți” de acest El…
Dar uite, nu mă mai lupt. Nici cu tine care nu crezi, nici cu El care câteodată am impresia că vrea să-mi fure din plăcerile vieții. Împărtășesc din ce încep să trăiesc când ființa mea abundă de conştiinţa prezenţei Domnului.
Poate m-am lăsat păcălită și nu mai sunt în stare să disting între El și ceea ce vrea lumea de la mine. Ooo, știm prea bine ce vrea lumea de la noi, ne vrea sclavi triști și fricoși în fața perspectivei morții.
Noi oamenii, în fond, pretindem control asupra modului în care raționăm și ne conducem viețile. Dar cât de siguri suntem de gândurile nostre? De unde certitudinea că ele nu ne trădează? Și tu, și eu suntem conștienți că pe măsură ce trec zilele noastre obținem noi informații pe care ni le însușim. În baza imensului volum de informații, în mod regulat ne schimbăm modul de a vedea lumea și în fond de a ne trăi micile noastre existențe.
Ehh, numai de aici nu rezultă că nu avem control? Că nu suntem liberi? Nu avem control asupra modului nostru de a fi fiindcă el se schimbă constant, și ce bine că e așa, că altfel ar însemna să ne îngropăm de vii.
Așadar… Acea libertate de a trăi strict după cum dictează lumea. Chiar există? Nu propun să fim toți cu Cristos, nici eu nu am siguranța asta atât timp cât refuz să hrănesc relația cu El. Propun doar să credem în acel ceva care ne dă putere și curaj să înaintăm în viață. Să îmbrățișăm acel ceva care dă un SENS vieții noastre. Nu sensul îl căutăm? Eu l-am descoperit pe Isus fără să am vreun merit, iar rodul meditațiilor cu privire la libertate m-a condus mai aproape de El. Ceva din mine a înțeles că El e libertatea mea. Cel puțin în perioada asta a vieții mele. Certitudinea completă… Pe cine amăgim? Nu există pe lumea asta.
Maria Bordianu (Iași)

Exprimaţi-vă opinia