rozariul

08.03.2020, Lahore (Catholica) – „Simțim urgența situației actuale și, pe lângă depunerea tuturor eforturilor umane posibile, simțim nevoia să ne îndreptăm către Dumnezeu, Cel care dă orice lucru bun. Cerem vindecare și eliberare de coronavirusul care a afectat și Pakistanul și care afectează întreaga umanitate. Astăzi ne rugăm și pentru Sfântul Scaun, după știrea privind un caz în Vatican. Credincioșii pakistanezi sunt uniți în rugăciune și s-au rugat Rozariul în biserici și acasă timp de o săptămână.”

„Săptămâna specială de post și rugăciune, cu recitarea Rozariului și Liturghie, în aer liber, în fața Grotei Lourdes, care se află lângă Catedrala din Lahore, se încheie”, a spus Arhiepiscopul Sebastian Francis Shaw de Lahore pentru Agenția Fides, explicând cum răspunde comunitatea credincioșilor pakistanezi la criza coronavirusului. Episcopul a continuat: „Încrederea noastră trebuie pusă în Fecioara Maria, pentru ca ea să mijlocească pentru noi. În acest timp al Postului Mare, postul, rugăciunea și penitența sunt arme speciale pentru fiecare creștin. Vrem să le folosim pentru a-i cere lui Dumnezeu vindecarea bolnavilor, sprijin pentru medicii și lucrătorii din domeniul sănătății angajați în prima linie, eliberarea de acest virus care provoacă suferință și moarte la nivel mondial.”

Conform Agenției Fides, credincioșii pakistanezi au răspuns cu interes invitației, trăind o săptămână de rugăciune intensă, cerând mijlocirea Fecioarei Maria și a sfinților. Printre rugăciunile recitate se numără și cea a creștinei Asia Bibi, femeia condamnată la moarte pentru blasfemie și apoi achitată în 2018, care a trăit momente de mare suferință în anii de închisoare: „Doamne Isuse, cât de dificil este să mă rog bine”, se spune în acea rugăciune, „când răul mă copleșește și nu îl mai pot suporta. Tu, care ai experimentat cea mai adâncă suferință, Tu, care ai fost acolo, astăzi ești aici cu mine. Tu, care ai înfruntat până la sfârșit, ajută-mă să rezist. Tu care ești viu, vino și roagă-te în mine prin Duhul Tău Sfânt. Și în timp ce trec prin Calvar, lasă suflarea Învierii Tale să treacă prin mine.”

Pakistanul a confirmat primele cinci cazuri de coronavirus, dintre care trei sunt persoane care au călătorit în Iranul învecinat, una dintre țările cele mai afectate de epidemie. În timp ce două dintre cazurile confirmate au fost în orașul portuar sudic Karachi, celelalte sunt în capitala Islamabad. Școlile din regiunea Sindh, care se învecinează cu Iranul, sunt închise începând cu 27 februarie, după confirmarea primului caz în Karachi.

Sursa: vedeţi aici

Exprimaţi-vă opinia