Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima Sa iubitoare în viețile și familiile lor.

Una dintre primele sarcini ale familiei este cea educativă: „este prima școală a valorilor umane; acolo se învață buna utilizare a libertății”, „a discerne în mod critic mesajele diferitelor media, locul unde creșterea copiilor se caracterizează printr-un proces de transmitere a credinței”, acum mai geru datorită noului stil de viață. „Familia este locul în care suntem învățați să înțelegem motivele și frumusețea credinței, să ne rugăm și să le slujim altora”. „Este esențial ca copiii să vadă într-un mod concret că rugăciunea este cu adevărat importantă pentru părinții lor”; este o mărturie care poate avea o putere evanghelizatoare mai mare decât toate catehezele și toate discursurile care vor urma. Papa Francisc (Amoris Laetitia)

Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc pentru luna martie

Rugăciunea Universală :

Pentru evanghelizare: Catolicii din China
Să ne rugăm pentru ca Biserica din China să persevereze în fidelitate faţă de evanghelie şi să crească în unitate.

„Întoarceți-vă la mine din toată inima, spune Domnul pentu că eu sunt blând şi umil cu inima şi veţi găsi odihnă”; „astăzi, daca auziți glasul Lui, nu va impietriti inimile”. „Fără a asculta vocea Domnului, inima noastră devine ca un pământ fără apă”. „Să te întorci la mine din toată inima, spune Domnul, și Eu voi uita totul”. Pentru mine contează ca tu să vii la mine, și să fi mântuit. Papa Francisc

Exprimaţi-vă opinia