Papa Francisc

26.02.2020, Vatican (Catholica) – Papa Francisc a trimis un mesaj poporului brazilian la începutul Campaniei de Solidaritate din Postul Mare a Bisericii locale, în care îi încurajează pe catolici îmbine convertirea cu slujirea celor mai nevoiași. De mai bine de 5 decenii, Biserica Catolică din Brazilia desfășoară Campania de Solidaritate pentru a sensibiliza cu privire la problemele concrete cu care se confruntă societatea braziliană. Campania culminează cu o colectă la Liturghia din Duminica Floriilor, ale cărei fonduri sunt orientate către sprijinirea proiectelor sociale derulate de Diecezele locale. Într-un mesaj transmis în Miercurea Cenușii, Papa a lăudat inițiativa din Post, spunând că aceasta arată că convertirea nu poate fi separată de slujirea fraților noștri, în special a celor mai nevoiași.

„Anul acesta”, a spus Sfântul Părinte, „tema campaniei tratează tocmai valoarea vieții și responsabilitatea noastră de a o îngriji în toate etapele sale, deoarece viața este un dar și un angajament. Este un dar de iubire de la Dumnezeu, de care trebuie să avem grijă în continuu”. De asemenea, Papa i-a îndemnat pe catolicii brazilieni să depășească „globalizarea indiferenței”. El a spus că pilda Samariteanului milostiv (Luca 10,25-37) ne arată calea spre a trăi bine Postul și indică trei atitudini fundamentale: „a vedea, a simți compasiune și a îngriji”.

„La fel ca Dumnezeu, care aude strigătul de ajutor al celor care suferă, trebuie să ne deschidem inimile și mințile pentru a permite ca strigătul fraților și surorilor noastre care au nevoie de hrană, îmbrăcăminte, locuință și însoțire să răsune în noi.” Postul, a spus Papa Francisc, este pentru noi momentul perfect pentru a transforma compasiunea în acte concrete de solidaritate. Încheind mesajul său, Sfântul Părinte s-a rugat ca Dumnezeu să binecuvânteze Campania de Solidaritate și ca aceasta să fie „pentru întreaga Brazilia o perioadă în care valoarea vieții să fie consolidată ca dar și angajament.”

Sursa: Vatican News

Exprimaţi-vă opinia