Apostolatul Rugăciunii Luna Februarie 2020

Publicatla 3 February 2020

Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima Sa iubitoare în viețile și familiile lor.

De fiecare dată când ne întâlnim cu o fiinţă umană în iubire, ne punem în condiţia de a descoperi ceva nou cu privire la Dumnezeu. De fiecare dată când deschidem ochii pentru a-l recunoaşte pe celălalt, creștem în lumina credinței și cunoașterii Lui Dumnezeu. (Ev. Ga. 272)

Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc pentru luna februarie

Rugăciunea Universală :

Sa ascultăm strigătele migranților: Să ne rugăm pentru ca strigătul fraţilor migranţi, căzuţi în mâinile traficanţilor fără scrupule, să fie ascultat şi luat în considerare.

„Nedreptatea îi obligă pe refugiați să traverseze deșerturile și să sufere abuzuri și torturi în lagărele de detenție. Nedreptatea îi respinge și îi face să moară pe mare. Salvatorii lor îmi spun cum descoperă umanitatea prin persoanele pe care reușesc să le salveze și cum în fiecare misiune redescoperă frumusețea de a fi o mare familie umană, unită în fraternitatea universală”. (Papa Francisc)

Din partea episcopilor

Pentru ca viața, în orice etapă a ei, să fie acceptată,

protejată și slujită cu uimire bucuroasă și respect sfânt.

„Printre cei slabi, de care Biserica vrea să aibă o grijă deosebită, se numără și copiii nenăscuți, care sunt cei mai lipsiți de apărare și nevinovați dintre toți și cărora astăzi încercăm să le negăm demnitatea umană. Apărarea lor presupune convingerea că o ființă umană este întotdeauna sacră și inviolabilă, în orice situație și în fiecare fază a dezvoltării sale. Viața este un scop în sine, niciodată un mijloc”. Papa Francisc

Rugăciunea pentru persoanele consacrate

Pentru ca persoanele consacrate să trăiască angajamentul sfințeniei.

„Persoanele consacrate sunt chemate să experimenteze și să arate că Dumnezeu este capabil să le umple inima și să le facă fericite fără a-și căuta fericirea altundeva. Ele să fie, de asemenea, capabile să arate că trăirea fraternității autentice în comunitățile lor le hrănește bucuria și le ajută să își trăiască angajamentul față de sfințenie”. Papa Francisc

Exprimaţi-vă opinia