Așa am trăit… ADA1

Publicatla 20 January 2020

În sfârșit, a început ADA. Și ca orice început, Atelierul de dezlipit Adicții a cunoscut și durere și bucurie!

Durere pentru că Atelierul nu este doar un loc unde să înveți, ci și să „tai”: din îngâmfare că ții viața sub control, din ceea ce-ți răpește libertatea, din comoditatea de a da vina pe alții pentru „căderile” lor, uitând de ale tale. Durere suferită sau pricinuită, ea a fost alinată fiind împărtășită. Și de aceea transformată în bucuria împărtășirilor!

În acest sens am primit mai întâi mărturia doamnei Monika din Brașov, care ne-a făcut clar de la bun început că ADA nu este un curs, ci un parcurs de eliberare în 12 pași: de la neputință până la însoțirea altora aflați în aceeași nevoință! Printr-o prezentare imposibil de rezumat – motiv pentru care oferim un link pentru a urmări mărturia în integralitate – dânsa ne-a arătat cum drumul credinței, sperând împotriva oricărei speranțe, ne poate deschide un drum de descătușare din adicțiile noastre, evitând două „căderi” fatale: căderea în jos a neîncrederii și, respectiv, căderea în sus a orgoliului!

Ce ne poate elibera din încleștarea unei dependențe precum alcoolul nu este în ultimă instanță voința proprie sau a celor codependenți, ci chemarea ascultată a Doctorului iubitor de oameni, Dumnezeu.

După Liturghia în care cei bolnavi am devenit comeseni, împărtășirea a continuat cu prezentarea lui Lucian Biru și a lui Ștefan de la Organizația Concordia: împreună ne-au arătat importanța însoțirii pe drumul eliberării de droguri. Dacă Scriptura avertizează în general că „nu e bine ca omul să fie singur”, singurătatea însăși poate deveni un „drog” și mai cumplit pentru cei lăsați pradă consumului de substanțe și al anturajului destructiv.

 ….   

Dar însoțirea nu înseamnă impunerea propriei voințe, ci a unor limite a daunelor în relația cu cel căzut: mereu în respect și, cu ochii lui Dumnezeu, care vede chipul Său dincolo de praful alb aruncat pe oglinda sufletului nostru…

Mulțumim dincolo de cuvinte tuturor celor prezenți, în special celor care au facut posibilă această împărtășire de durere și speranță!

Vă așteptăm cu drag sâmbăta 25 ianuarie, când după adicțiile văzute, este rândul celor nevăzute, precum workoholism, gaming sau puterea să treacă sub SPOTLIGHT!

Echipa ADA

Exprimaţi-vă opinia