Meditația zilei

Publicatla 3 January 2020

Vineri, 3 ianuarie 2020 – Preasf. Nume al lui Isus *; Sf. Genoveva, fc.

Ioan l-a văzut pe Isus venind la el şi a zis: “Iată-l pe mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” In, 1, 29

Biserica ne propune azi (și în toată luna ianuarie) să ne apropiem de Isus cinstind Preasfântul Său nume. Apostolul Paul în Scrisoarea către Filipeni nota că prin Isus a venit mântuirea în lume: S-a umilit pe sine făcându-se ascultător până la moarte, până la moartea pe cruce. Pentru aceasta, şi Dumnezeu l-a înălţat şi i-a dăruit numele care este mai presus de orice nume, pentru ca în numele lui Isus să se plece tot genunchiul: al celor din ceruri, al celor de pe pământ şi al celor de dedesubt, şi orice limbă să dea mărturie că Isus Cristos este Domn, spre gloria lui Dumnezeu Tatăl. (Fil, 2, 8-11)

În Biblie sunt prezente în jur de 200 de nume și titluri ale lui Isus, printre care: Emanuel, Mare Preot, păstorul cel bun, mijlocitor, mirele, stâncă, sau cale, adevăr și viață.

Să încercăm să vedem în viața noastră ce nume îi oferim lui Isus, cine este El pentru noi? Ce importanță îi oferim și în ce context îl rostim?

Rugăciune
Doamne, fă-ne să fim totdeauna cuprinşi de frică şi de iubire faţă de Numele tău sfânt, căci tu nu încetezi niciodată să ocroteşti pe aceia pe care îi aşezi în fidelitatea iubirii tale. Tu care vieţuieşti şi domneşti, în vecii vecilor. Amin. (Litania Preasfântului Nume al lui Isus)

Exprimaţi-vă opinia