Apostolatul Rugăciunii Luna Ianuarie 2020

Publicatla 1 January 2020

Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

Astăzi este sărbătoarea unei stele care strălucește și scânteie în interiorul inimii tale. Odata cu Botezul, ai fost cufundat într-un izvor de viață inepuizabil, care este moartea lui Isus, cel mai mare act de iubire din toată istoria; mulțumită acestei iubiri poți trăi o viață nouă, să nu te mai lași în voia răului, a păcatului și ale morții, ci sa trăiești în comuniune cu Dumnezeu și cu frații. Fie ca Duhul Sfânt să vegheze asupra ta și să te însoțească în fiecare zi, arătându-ți calea spre fericirea inimii și a sufletului. Papa Francisc
 
Intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc 

Universală: Pentru evanghelizarea și promovarea păcii în lume

Să ne rugăm pentru creștini, pentru cei care urmează alte religii și pentru oamenii de bună voie ca să promoveze pacea și dreptatea în lume.

Pacea necesită cea mai eroică muncă şi cel mai greu sacrificiu. Presupune mai mult eroism decât războiul. Cere o mai mare fidelitate pentru adevăr şi o puritate a conştiinţei aproape perfectă (Thomas Merton)

Din partea episcopilor
Pentru preoți:

Să ne rugăm pentru cei care se angajează în dialog ecumenic și în construirea unității Bisericii.

Duhul Sfânt face „diversitatea” în Biserică. Și într-adevăr această diversitate este atât de bogată, atât de frumoasă. Însă după aceea, același Duh Sfânt face unitatea, și astfel Biserica este una în diversitate. O „diversitate reconciliată” de Duhul Sfânt. El face ambele lucruri: face diversitatea carismelor și apoi face armonia carismelor. Papa Francisc

Exprimaţi-vă opinia