Meditația zilei

Publicatla 27 December 2019

Vineri, 27 Decembrie 2019Ioan 1,1-4: “Ce am văzut şi am auzit vă vestim şi vouă pentru ca şi voi să aveţi comuniune cu noi”.

Dumnezeul nostru e un Dumnezeu concret ce dorește ca noi să Îi vorbim despre experiențele noastre, pentru că El nu este departe de noi și nici nu este străin de ceea ce suntem. Domnul vrea să începem o relație sinceră cu El, pornind de la ceea ce am experimentat. De fiecare dată când noi amânăm creerea unei astfel de relații, în interiorul nostru se adâncește golul, iar acest lucru se manifestă în viața noastră printr-un șir de nevoi nesfărșite. Însă nimic din lumea exterioară nu poate acoperi absența lui Dumnezeu. El vrea ca noi să avem bucurie deplină, bucurie care se dobândește doar printr-o viață trăită în comuniune cu El.


Cât timp petrec cu Dumnezeu?


Rugăciune
Primeşte, o, Doamne, şi transformă
Primeşte, o Doamne, fricile noastreşi transformă-le în încredere.Primeşte angoasele noastreşi transformă-le în ocazie de a creşte.Primeşte singurătatea noastrăşi transform-o în contemplaţie.Primeşte rugăciunile noastreşi transformă-le în angajament concret.Primeşte talentele noastreşi transformă-le în bine pentru toţi.Primeşte lacrimile noastreşi transformă-le în abandon.Primeşte mânia noastrăşi transform-o în blândeţe.Primeşte încrâncenarea noastrăşi transform-o în intimitate.Primeşte amărăciunile noastreşi transformă-le în pace interioară.
Primeşte momentele noastre de crizăşi transfomă-le în oportunitate.Primeşte înfrângerile noastreşi transformă-le în smerenie.Primeşte descurajarea noastrăşi transform-o în credinţă.Primeşte aşteptările noastreşi transformă-le în speranţă.Primeşte neputinţa noastrăşi transform-o în iubire pentru Tine.Primeşte moartea noastrăşi trasform-o în înviere.

Exprimaţi-vă opinia