Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

 

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

Suntem fericiți și uimiți să putem face parte din familia ta.

În Biserica ta și în familiile noastre, toate diversitățile noastre exprimă legea iubirii în comuniune.

Fă ca menirea noastră de a fi frați și surori să sporească în credință,  să devină un loc de comunitate, de includere socială și de primire fraternă.

 

Intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc 

Universală: Viitorul celor mai tineri 
Pentru ca fiecare ţară să decidă în favoarea măsurilor necesare pentru a face din viitorul celor mai tineri o prioritate, mai ales al acelora care suferă.

Suntem asemenea unor bureți, absorbim ceea ce ne înconjoară: apele pure ne fac curați, apele stătute ne alterează. Ajută-ne Doamne să învățăm să îi vizităm pe săraci pentru că ei sunt precum apele curate, ne fac simpli și sinceri, asemenea Ție. Ajută-ne să le asimilăm esența, valorile, aspectul și simplitatea inimii, mereu primitoare și disponibilă.

 

Din partea episcopilor

Pentru ca așteptarea lui Cristos, Soarele dreptății, și întâlnirea cu El să fie trăite cu bucurie într-o atmosferă de gratuitate.

 

Este Crăciunul de fiecare dată când îi zâmbești unui frate și îl ții de mână. Este Crăciunul de fiecare dată când rămâi tăcut să-l asculți pe celălalt. Este Crăciunul de fiecare dată când nu-i respingi pe cei asupriți în marja societății. Este Crăciunul de fiecare dată când speri alături de cei care deznădăjduiesc în sărăcia fizică și spirituală. Este Crăciunul de fiecare dată când îți recunoști cu umilință limitele și slăbiciunea ta. Crăciun este de fiecare dată când îi permiteți Domnului să renască pentru a-L da altora.

Teresa din Calcutta

 

Pentru Preoți

Inima lui Iisus, care ai început să bați în sărăcia unei peșteri, animă și trezeste inimile preoților tăi, pentru a nu se lăsa descurajați de fragilitățile lor.

Doamne Isuse, Tu i-ai ales dintre noi pe preoții Tăi și i-ai trimis să vestească Cuvântul Tău, să lucreze în Numele Tău. Însuflețește viețile lor și ajută-i ca în încercări să nu deznădăjduiască, să nu cedeze tentațiilor și să nu se simtă abandonați în dificultăți. Inspiră rugăciunea lor și încălzește-le inimile cu prezența Spiritului Tau. Crăciunul să devină și pentru ei o nouă naștere în Cristos Isus.

 

Exprimaţi-vă opinia