Arhiepiscopul Fulton Sheen

19.11.2019, Peoria (Catholica) – Dieceza de Peoria a anunțat luni, 18 noiembrie, că Venerabilul Fulton Sheen va fi beatificat pe 21 decembrie, la Catedrala Sfânta Maria a Imaculatei Concepțiuni. Sheen a fost hirotonit preot în această Catedrală la 20 septembrie 1919. „Este cât se poate de potrivit ca beatificarea să aibă loc la sfârșitul aniversării a 100 de ani de la hirotonirea sa întru preoție”, citim în comunicatul Diecezei de Peoria.

Sheen s-a născut în Illinois în 1895 și avea 24 de ani când a fost hirotonit preot. A fost numit Episcop auxiliar de New York în 1951 și a rămas acolo până la numirea sa ca Episcop de Rochester, în 1966. S-a retras în 1969 și s-a mutat în New York până la moartea sa în 1979. A fost un iubit tele-evanghelist (fiind de fapt unul dintre primii tele-evangheliști), în Statele Unite ale Americii din anii ’50 -’60. Emisiunea sa de televiziune „Viața merită trăită” a avut o audiență de milioane de oameni. Înainte însă, timp de 20 de ani a avut o emisiune la radio, intitulată ”Ora catolică”. Faima câștigată i-a adus de două ori premiul Emmy, ca vedetă de televiziune, apărând inclusiv pe coperta publicației Time.

Cauza pentru canonizarea sa a fost deschisă oficial în 2002. În iunie 2012, Papa Benedict al XVI-lea a recunoscut trăirea eroică a virtuților de către Episcopul Sheen, declarat astfel Venerabil. Congregația pentru Cauzele Sfinților a promulgat un decret în 6 iulie a.c. prin care a recunoscut un miracol mijlocit de Episcopul Sheen, deschizându-se astfel calea beatificării sale. Miracolul a privit recuperarea inexplicabilă a lui James Fulton Engstrom, un băiat născut aparent născut mort, în septembrie 2010. Nu a arătat semne de viață în timpul în care cadrele medicale profesioniste au încercat să îl resusciteze. Mama și tatăl copilului, Bonnie și Travis Engstron, s-au rugat Arhiepiscopului Sheen pentru vindecarea fiului lor, care după 61 de minute fără puls și-a revenit și este sănătos.

Exprimaţi-vă opinia