Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

O Dumnezeule, prin botez m-ai cufundat în moartea și învierea Ta, m-ai primit în Biserica Ta, comunitate mântuitoare și mi-ai daruit un viitor plin de speranță, în credință și în iubire. Îți mulțumesc, Doamne! Ajuta-mă, Te rog, să fiu în armonie cu botezul meu, să traiesc o viață de iubire față de tine și față de frații mei. Amin.

Intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc 

Rugăciunea Universală

Dialog şi reconciliere în Orientul Apropiat. 
Pentru ca în Orientul Apropiat, în care diverse componente religioase împart acelaşi spaţiu de viaţă, să ia naştere un spirit de dialog, de întâlnire şi de reconciliere.

O Părinte, plin de milostivire, o Fiu al lui Dumnezeu, mântuitorul nostru și reconciliatorul nostru, o Spirit Sfant izvor de unitate și de pace, fă să răsară în Biserică și în lumea sfâșiată de atâtea tensiuni și conflicte un duh de adevarată ospitalitate și reconciliere. Amin

Din partea episcopilor

Pentru ca amintirea celor răposați să ne deschidă spre viața deplină a Evangheliei, facându-ne folositori pe pământul pelerinajului nostru către ceruri.

Doamne Isuse, sunt un tânăr de astăzi. Îmi plac comoditățile, mă atrag alegerile ușoare. Sunt fiul timpurilor mele. Astăzi însă, printre miile de voci o aud și pe a Ta, inconfundabilă, care îmi spune: “Vino și urmeaza-mă!” Ai nevoie de mine, de entuziasmul meu, de generozitatea mea, de energia mea de tânăr. Dă-mi curajul de a mă pune pe cale, de a-mi lăsa lucrurile mele, casa mea, țara mea, oamenii mei, pentru a Te sluji pe Tine în frații mei pe care îi voi întâlni pe cale.

Pentru Preoți

O Inimă a lui Isus, care ești biruitoarea morții primește sufletele preoților răposați în plinătatea Milostivirii Tale. 

O Dumnezeule, atotputernic și veșnic, Domnul celor vii și al celor morți, plin de milostivire față de toate creaturile Tale, dăruiește iertare și pace tuturor preoților Tăi răposați ca să se poată bucura împreună cu Tine în ceruri.  Prin Cristos, Domnul nostru, Amin.

Exprimaţi-vă opinia