Meditația zilei

Publicatla 21 October 2019

Luni, 21 octombrie, 2019
Lc 12,20: „Cele pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?”

Când Isus spune parabole, pare a-și introduce auditoriul în copilăria sa, o copilărie plină de poveștile ascultate în brațele Mariei. Aceste povești l-au ajutat să găsească răspuns la întrebările fundamentale și să-și croiască drumul unei umanități împlinite.

Întrebările fundamentale ne însoțesc pe toți din copilărie și cer răspunsuri în fiecare etapă a vieții. Uneori, prinși cu grijile superficiale, uităm să căutăm răspunsuri pentru întrebările care ne clădesc. Atunci Isus ni le adresează din nou.

Mă tem de întrebările Lui?

Rugăciunea

Doamne, întoarce-ne din cursa nebună spre auto-distrugere, ajută-ne să vedem că a avea arme înseamnă și a avea ocazii de a le folosi. Te rog, Doamne, fă ca marile talente pe care le-ai dat creaturilor tale să nu ajungă pe mâinile puterilor și tăriilor pentru care moartea este mijloc și scop deopotrivă. Dă-ne să vedem că resursele ascunse în pământul tău există ca să ne hrănim unii pe alții, să ne vindecăm unii pe alții, să ne oferim unii altora adăpost și să facem din această lume un loc unde bărbați și femei și copii din toate rasele și din toate națiunile să poată trăi împreună în pace. Dă-ne profeți noi care să vorbească deschis, direct, convingător și cu iubire regilor, președinților, senatorilor, capilor bisericii și tuturor oamenilor de bună-voință, profeți care să ne facă să răsplătim cu pace în loc de război. Doamne, grăbește-te să ne ajuți. Nu întârzia! Amin. (H. Nouwen)

Exprimaţi-vă opinia