Duminică, 29 septembrie, Centrul Pedro Arrupe al iezuiților din București a găzduit trei evenimente la început de an social și academic 2019-2020. Mai întâi a sunat „clopoțelul” de deschidere a Cursului de Limba Română pentru comunitatea de filipinezi din București, inițiativă propusă deja pentru a doua oară la solicitarea a șaisprezece cursanți.

image.png

Apoi, la ora 18 sala de curs a fost transformată în capelă unde treizeci de persoane consacrate s-au rugat alături de șase cetățeni români de origine africană care au împărtășit ulterior din experiența integrării lor în țară.

image.png

După agapa încropită din contribuția tuturora, Echipa locală a Vieții Consacrate din Arhidieceză a creionat Programul întâlnirilor și evenimentelor pentru anul 2019-2020, ținând cont de Programul pastoral al Bisericii locale și al Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului.

image.png

Toate aceste evenimente au confirmat intuiția Sfântului Părinte, care spunea despre această semnificația acestei zile de rugăciune și solidaritate: „Nu este vorba numai de migranţi, este vorba despre noi toţi”!

Marius Taloș SJ

Exprimaţi-vă opinia