26.09.2019, Frosinone (Catholica) – Papa Francisc și Andrea Bocelli au făcut marți, 24 septembrie 2019, o vizită surpriză la un centru de reabilitare din afara Romei. Papa a vizitat sediul comunității „Orizonturi noi” din Frosinone, Italia. Aceasta este o organizație italiană non-profit recunoscută de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață, ce oferă sprijin printr-un „program terapeutic de reabilitare”, bazat pe credință, pentru săracii de pe străzi.

Timp de 25 de ani, organizația fondată de Chiara Amirante a slujit săracii cu o abordare centrată pe credință a reabilitării după abuzul de substanțe, asigurând în același timp adăpost pentru tineri fără locuință, ajutor pentru femeile implicate în prostituție și evanghelizarea străzilor. Cu sediul în Frosinone, organizația a crescut la a avea 200 de centre. „Am știut că Cristos poate reda viața acolo unde eu am văzut moarte. Ei mi-au cerut să îi iau cu mine, să îl cunoască pe acel Isus despre care vorbeam. Ce s-a întâmplat mai apoi a depășit imaginația mea”, a spus Amirante despre slujirea ei pe străzi înainte de a fonda „Orizonturi noi”.

Papa Francisc a vizitat timp de mai multe ore sediul și locul unde se desfășoară proiectul „Cetatea cerului”, o inițiativă de a construi un mic sat de case pentru a găzdui mame singure și copiii lor, a-i învăța pe cei fără locuință aptitudini vocaționale, a asista persoanele cu SIDA și a pregăti echipe pentru evanghelizare pentru voluntariat în închisori sau cu tineri cu riscuri. Aflat acolo, a plantat un măslin. Ziarul italian Avvenire a publicat fotografii cu Papa Francisc celebrând Liturghia la „Orizonturi noi”, fiind prezenți Andrea Bocelli și alte celebrități italiene. Bocelli a cântat la Sfânta Liturghie.

În predică, Papa a spus că „Dumnezeu își arată puterea în creație dar mai mult în răscumpărare, adică în victoria lui Isus… pentru că acolo Isus construiește templul, construiește Biserica, construiește viețile noastre. Nu ne putem construi viețile, nu ne putem păstra templul vieții noastre stând fără Isus, fără încredere în Isus. El este cel care ne ajută în aceasta”. Bocelli este un susținător al organizației „Orizonturi noi” de mai mulți ani. Cântărețul a participat la inaugurarea proiectului „Cetatea cerului” în 2018 și este numit „cavaler al luminii al Orizonturilor noi”. Bocelli a declarat pentru Avvenire de ce susține „Orizonturi noi”: „Deoarece iubesc adevărul și m-am decis să fiu mereu în prim-planul acțiunilor de a-l duce altora”.

De-a lungul pontificatului său, Papa Francisc a făcut vizite surprize, de obicei vinerea, la organizații care practică faptele de milostivire sufletească și trupească. Inițial planificate o dată pe lună în timpul Jubileului Milostivirii din 2016, ca „vinerile milostivirii”, Papa a continuat aceste vizite surpriză, întâlnindu-se între alții cu refugiați, bolnavi în stadiu terminal și femei eliberate de sclavia sexuală.

Sursa: Catholic News Agency

Exprimaţi-vă opinia