Start de proiect: Școala la iezuiți

Publicatla 19 September 2019

Bine ați venit pe pagina #Scoalalaiezuiti, un nou proiect de #educație informală și spirituală propus de #iezuiții din România, împreună cu colaboratori laici din diverse domenii!

💬Să vrei să trăiești cu adevărat este de bun simț, dar nu este scontat: ca și rugăciunea, pare cel mai spontan lucru, însă nu-ți ajunge o viață ca să trăiești cum trebuie.
Școala te învață să știi ce vrei, Exercițiile te ajută să vrei ce știi.
👨‍🎓🙏Iezuiții sunt legați prin istoria lor atât de școli, cât și de Exercițiile Spirituale. Inspirați de moștenirea acestei experiențe multiseculare, iezuiții din România, împreună cu colaboratorii lor laici, propun anual la Centrul Pedro Arrupe din București o serie de activități formative – cursuri, seminarii, ateliere – urmate de Exerciții Spirituale în viața de zi cu zi.
✅Acestea din urmă sunt privite chiar de autorul lor, Ignațiu de Loyola, ca un soi de soul-building, în analogie cu exercițiile fizice, cu scopul îndepărtării dezordinilor din viața proprie și efectuarea unor alegeri importante cu libertate interioară.

Primul curs din seria prevăzută în acest proiect în anul academic 2019-2020 are ca titlu „Școala Bunului Simț” și constă într-o abordare interdisciplinară antropologică, medicală, artistică, economică și spirituală a celor 5 simțuri: văzul, auzul, tactul, gustul și mirosul.

Practic, este vorba despre o continuare a Școlii de rugăciune și Însoțire spirituală din toamna trecută, urmând ca la primăvară să fie propus în timpul Postului Mare un curs pe tema adicțiilor. 
Concret, pornind de la învățătura biblică, patristică, scolastică și ignațiană despre „simțurile spirituale”, sunt oferite cinci intâlniri formative în care să „cultivăm” simțurile noastre pentru discernamântul cel de toate zilele: de la „piață” până la cele mai importante lucruri din viață!
Scopul acestui curs este de a prezenta pe de o parte complexitatea amețitoare a lumii simțurilor iar de cealaltă parte cum să ne relaționăm cu ajutorul lor față Dumnezeu și de aproapele.

Întâlnirile pe aceste teme se vor desfășura la Centrul Arrupe al iezuiților din București în zilele de sâmbătă 12, 19, 26 octombrie și respectiv 9 și 16 noiembrie 2019.

Înscrieri la adresa: scoala@iezuiti.ro

Detalii pe adresa: https://www.facebook.com/Scoalalaiezuiti/

Vă așteptăm cu drag!

2 Responses to “Start de proiect: Școala la iezuiți”

  1. Frâncu Claudiu says:

    vă scriu în legătură cu concursul pe care l-ați lansat, am văzut pe facebook că ați spus ca toți participanții să scrie pe site cu adresa codului poștal.
    Adresa: Frâncu Claudiu, strada Ștefan cel Mare nr. 268B, Roman, județul Neam, cod Postal 611040.

  2. xaverianum says:

    Va multumim mult!

Exprimaţi-vă opinia