Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin

 

Prin rugăciunea de consacrare

Creștinii se angajează să trăiască într-un mod mult mai conștient și responsabil Botezul lor, pentru ca Isus să domnească cu Inima sa iubitoare în viețile și familiile lor.

Avem nevoie să exersăm arta de a asculta, care este mai mult decât a auzi. Primul lucru, în comunicarea cu altul, este capacitatea inimii care face posibilă apropierea, fără de care nu există o adevărată întâlnire spirituală (Papa Francisc: Ev. Gau. 171)

Rugaciunea Universală: Protejarea oceanelor 
Pentru ca politicienii, oamenii de ştiinţă şi economiştii
să lucreze împreună pentru protejarea mărilor şi a oceanelor.

Distrugerea mediului uman este ceva foarte serios, nu numai pentru că Dumnezeu a încredinţat fiinţei umane lumea, ci pentru că viaţa umană însăşi este un dar care trebuie să fie ocrotit de diferite forme de degradare (Papa Francisc: enciclica Laudato si 5)

Pentru evanghleilzare

Pentru ca reînceputul, în fiecare sector al vieții comunitare, să fie însoțit de mărturisirea credinței și de deschidere, cu generozitate, către frați.

Iubirea faţă de oameni este o forţă spirituală care favorizează întâlnirea profundă cu Dumnezeu, până într-atât încât cel care nu-l iubeşte pe fratele lui “umblă în întuneric” (1In 2,11), “rămâne în moarte” (1In 3,14) şi “nu l-a cunoscut pe Dumnezeu” (1In 4,8).(Papa Francisc: Ev. Ga. 272)

Pentru preoţi

Inimă a lui Iisus, reînnoiește și desfată sufletele preoților tăi și transformă-i în instrumente prin care harul tău să ajungă la cât mai mulți.

Pentru a împărtăşi viaţa cu oamenii şi a ne dărui cu generozitate, avem nevoie să recunoaştem şi că fiecare persoană este demnă de dedicarea noastră. Nu datorită aspectului său fizic, capacităţilor sale, limbajului său, mentalităţii sale sau satisfacţiilor pe care ni le poate oferi, ci pentru că este lucrare a lui Dumnezeu, creatură a sa (Papa Francisc: Ev. Ga. 274)

Exprimaţi-vă opinia